Slovenski poštarji brez priboljškov za pse

Na Pošti Slovenije ne nameravajo slediti avstrijskim kolegom, kjer so med svoje uslužbence začeli deliti priboljške za pse, ki naj bi jim med razdeljevanjem pisem, paketov in reklam pomagali pomiriti agresivne štirinožce. Kot so pojasnili na Pošti Slovenije, se jim zdi ideja dobra, a ne verjamejo, da bi se s tem strinjali lastniki psov.

V Sloveniji je dnevno na terenu približno 2500 pismonoš 
Pošte, samo lani pa so evidentirali 22 poškodb zaradi ugriza 
in napada psa. Foto: Leo Caharija
V Sloveniji je dnevno na terenu približno 2500 pismonoš Pošte, samo lani pa so evidentirali 22 poškodb zaradi ugriza in napada psa. Foto: Leo Caharija

MARIBOR > Na slovenski Pošti so prav tako že preizkušali različne načine za pomiritev psov, ki ne marajo poštarjev. Kot so ob tem povedali, je pri njih dnevno na terenu približno 2500 pismonoš, samo lani pa so evidentirali 22 poškodb zaradi ugriza in napada psa na pismonošo.

Ideja o delitvi priboljškov za napadalne pse je po njihovem načeloma dobra, vendar na podlagi izkušenj ocenjujejo, da posamezni lastniki napadalnih psov ne odobrijo, da nekdo drug oziroma pismonoša hrani njihovega psa. Predvidevajo tudi, da bi bilo za kaj takega potrebno predhodno od lastnika psa pridobiti soglasje.

“Poskušali smo z raznimi ukrepi, da bi pismonoše zavarovali pred napadalnimi psi - med drugim smo testirali elektronske odganjalce psov, ki se po testiranju niso izkazali za dovolj dobre, tako da smo od tega ukrepa kasneje odstopili,” so dodali na slovenski pošti.

V Avstriji naj bi se po poročanju britanskega BBC odločili, da bo imelo 9000 poštarjev poslej vsak delavnik pri sebi vrečo pasjih piškotov. Tovrstno odločitev so po besedah tiskovnega predstavnika avstrijske pošte Michaela Homole sprejeli, ker so psi lani ugriznili 47 poštarjev.

S tem so po dosedanjih izkušnjah naših severnih sosedov zadovoljni tako poštarji, ki pravijo, da piškotki dejansko pomagajo in da so psi zdaj bolj prijazni, ukrep pošte pa naj bi pozdravili tudi lastniki nemirnih kosmatincev.

STA


Najbolj brano