Slovenska vojska od danes s 23 novimi pripadniki

Slovenska vojska (SV) je danes dobila nove okrepitve. 21 moških in dve ženski je podpisalo pogodbo o zaposlitvi, gre pa za nadomestne zaposlitve. Kandidati za vojake so povprečno stari nekaj čez 20 let in večinoma prihajajo z vzhodnega dela države.

Slovenska vojska (SV)  je danes dobila nove okrepitve. Foto: Danijel Cek
Slovenska vojska (SV) je danes dobila nove okrepitve. Foto: Danijel Cek

LJUBLJANA > Zaposlovanje novih pripadnikov poteka skladno s kadrovskim načrtom. Zgornja meja števila zaposlenih za leti 2015 in 2016 predvideva 7254 pripadnikov stalne sestave, so pojasnili v SV.

V preteklih letih se je vojska dopolnjevala z novimi kandidati, lani pa se je rast ustavila in izvajajo le nadomestne zaposlitve, kar pomeni, da se število zaposlenih ohranja. Nadomestne zaposlitve so prilagojene kadrovskim potrebam glede na pričakovane odhode. Predvideva se namreč, da bo Slovenska vojska letos enote lahko dopolnila s približno 380 nadomestnimi zaposlitvami.

Novopečene pripadnike vojske že kmalu čaka usposabljanje v veščinskem centru v Vipavi, začelo se bo 2. marca, trajalo pa do 23. junija. Na usposabljanju se jim bo pridružilo predvidoma 27 pripadnikov na prostovoljnem služenju vojaškega roka.

STA


Najbolj brano