Slovenska slaba banka najmanjša in najdražja

Na Financah so preverili izplačila glavnim šefom španske in irske slabe banke ter te podatke primerjali s slovenskimi. Izkazalo se je, da je DUTB, ki razpolaga s terjatvami v višini 3 milijard evrov, najbolj potratna.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Poslovno poročilo SAREB, španske slabe banke, ki razpolaga s 50 milijardami evrov terjatev, za leto 2013 razkriva, da je njena šefinja Belen Romana lani dobila 295.000 evrov. Variabilnemu delu se je odpovedala. SAREB je imela leta 2013 126 zaposlenih, od tega 31 direktorjev, preostali pa so bili administracija, tehniki, komercialisti. Povprečna letna plača je 105.000 evrov, pišejo Finance. Španci so za svetovalce slabe banke v letu dni odšteli 37 milijonov evrov.

Letna bruto plača šefa slovenske slabe banke Torbjörna Manssona znaša 246.000 evrov, variabilni del, če bo izplačan, bo znašal prav tako 246.000 evrov. Slovenska slaba banka ima približno 80 zaposlenih. Podatki o povprečni plači na DUTB še niso znani.

Precej prahu so na Irskem dvignili tudi stroški njihove slabe banke, ki razpolaga s 70 milijardami evrov terjatev. Letna bruto plača šefa irske slabe banke Brendana McDonagha uradno znaša 430.000 evrov, prav tako je upravičen do bonusa v višini 60 odstotkov plače. Po pisanju irskih medijev pa si je znižal plačo za 15 odstotkov, prav tako naj bi se odrekel bonusom. V prvih dveh letih od ustanovitev so za odvetniške storitve odšteli 27.5 milijona evrov, za cenitve nepremičnin 13,4 milijona evrov, še pišejo Finance.

Več o izplačilih v DUTB: http://www.primorske.si/Novice/Slovenija/Slaba-banka-je--odlicna--banka-za-zaposlene

NR


Najbolj brano