Slovenija za čimprejšnje srečanje Sveta Nato-Rusija

Slovenija je podprla pobudo Nemčije za organizacijo čimprejšnjega srečanja Sveta Nato-Rusija na ravni veleposlanikov, da bi razpravljali o ukrajinski krizi, je danes v okviru zasedanja zunanjih ministrov Nata povedal slovenski zunanji minister Karl Erjavec. Pobudo je podprlo več držav.

Slovenija je podprla pobudo Nemčije za organizacijo čimprejšnjega srečanja Sveta Nato-Rusija na ravni veleposlanikov, da bi razpravljali o ukrajinski krizi, je povedal slovenski zunanji minister Karl Erjavec. Foto: STA
Slovenija je podprla pobudo Nemčije za organizacijo čimprejšnjega srečanja Sveta Nato-Rusija na ravni veleposlanikov, da bi razpravljali o ukrajinski krizi, je povedal slovenski zunanji minister Karl Erjavec. Foto: STA

BRUSELJ > O tej pobudi bodo ministri še razpravljali predvidoma na nocojšnji delovni večerji. Glede na to, da je to pobudo v okviru današnjih srečanj izpostavilo več zunanjih ministrov, pa je Karl Erjavec optimističen, da bo na koncu podprta.

Odnosi med Natom in Rusijo so sicer zaradi ukrajinske krize praktično na ledu. Nato je ob izbruhu krize tudi prekinil vse praktično sodelovanje z Rusijo in omejil politične stike na raven veleposlanikov oziroma višje.

Nemčija pa je zdaj predlagala ponovno vzpostavitev dialoga z Rusijo in Slovenija je to podprla, je povedal Erjavec in pojasnil, da so se ob Sloveniji pod to pobudo podpisale tudi Norveška, Italija, Grčija in druge.

Kot je še pojasnil, je tema tokratnega ministrskega zasedanja v Bruslju tudi Afganistan, zlasti zaključek sedanje misije Isaf in začetek nove misije urjenja afganistanskih vojakov. V tej misiji, ki se začenja z novim letom, bo s sedmimi vojaki sodelovala tudi Slovenija, in sicer bosta dva inštruktorja, štirje bodo v poveljstvu, eden pa bo nacionalni predstavnik, je povedal Erjavec.

STA


Najbolj brano