Škof Štumpf Bratuškovi: Sram jo bodi!

Murskosoboški škof Peter Štumpf je v zapisu na spletni strani škofije Murska Sobota napovedal, da Cerkev v Sloveniji kljub svojim grehom pri presoji poštenosti sodišč ne bo tiho, saj bi s tem zatajila Kristusa. Premierki Alenki Bratušek, ki po njegovem mnenju zavaja papeža, pa pravi: “Sram jo bodi!”

Murskosoboški škof Peter Štumpf je v zapisu na spletni strani škofije Murska Sobota o premierki Alenki Bratušek, ki po njegovem mnenju zavaja papeža, napisal: “Sram jo bodi!” Foto: STA
Murskosoboški škof Peter Štumpf je v zapisu na spletni strani škofije Murska Sobota o premierki Alenki Bratušek, ki po njegovem mnenju zavaja papeža, napisal: “Sram jo bodi!” Foto: STA

LJUBLJANA > Peter Štumpf je v ponedeljkovem zapisu navedel, naj Alenko Bratušek kar bolijo ušesa ob besedah predsednika slovenske škofovske konference Andreja Glavana, ki izražajo dvom nad poštenimi odločitvami sodišča. “Sama je kriva, če si do zdaj ni uspela očistiti ušes za bolj demokratične glasove,” je navedel. Bratuškovi očita, da je zlorabila Cerkev za svoje politične ambicije. “Tako daleč se je spozabila, da poskuša s svojimi manipulacijami celo zavajati papeža. Sram jo bodi,” je navedel.

Po njegovem mnenju se ima Bratuškova za državljana prvega ranga, vsi, ki mislijo drugače, pa da so zanjo brezpravna raja.

Štumpf je opozoril, da so nedeljske volitve v DZ odločilne. “Simbol teh volitev je Janez Janša,” ugotavlja, a dodaja, da ga za to niso napravili njegovi somišljeniki ali Cerkev, temveč nepravno sodstvo.

Ugotavlja, da Janši mnogi privoščijo zapor. “Toda danes Janša, jutri jaz, pojutrišnjem ti - brez dokazane krivde,” opozarja in napoveduje, da bo Dob kmalu premajhen za vse, ki hočejo biti takšni Slovenci, kot so bili naši dedje.

Prepričan je, da na volitvah ne bomo odločali o strankah ali politični in gospodarski usodi države, temveč o tem, ali smo še vredni Slovenije. “Odsotnost na volitvah bo glas proti Sloveniji,” je jasen Štumpf, ki navaja še, da Glavan ni bil solist v srečanju z nekaterimi strankami, ampak so mu škofje pritrdili. Povsem logično je, navaja, da se bodo obrnili k strankam, ki še vsaj medlo predstavljajo vrednote osamosvajanja, naj se vendarle spametujejo in zedinijo.

Na vprašanje, ali je to vmešavanje Cerkve v državo, pa se sprašuje, kdo je nasprotoval vmešavanju Cerkve v državo, ko je v času osamosvajanja nadškof Šuštar odločno zastavil svojo moralno in duhovno avtoriteto med evropskimi voditelji za samostojno državo. Danes je enako, le da smo bili takrat ogroženi od ostankov nekdanje Jugoslavije, sedaj pa smo od tistih slovenskih sil, ki so zavrgle vrednote osamosvajanja, meni. Vmešavanje Cerkve je tudi, ko namesto države skrbi za uboge, dodaja.

Poudarja, da mnogi politiki napačno naivno mislijo, da v predvolilnem plesu in muziki še navdušujejo in navdihujejo ljudi, a so vse obljube samo “blef”.

STA


Najbolj brano