Silvestrovanje na Primorskem (foto)

Novogoričani in ostali obiskovalci mesta so tudi letos v novo leto vstopili brez ognjemeta, saj na občini že nekaj zadnjih let denar, ki bi sicer šel v dim, namenijo za dobrodelne namene.

Silvestrovanje v Novi Gorici Foto: David Verlič
Silvestrovanje v Novi Gorici Foto: David Verlič

PRIMORSKA > Silvestrovanje se je v Novi Gorici najprej začelo pod takti Kalamarov na osrednji Kidričevi ulici, na ploščadi za mestno hišo pa se je rajalo s Klubom Miks z Evo iz Raja. Prve takte novega leta 2016 pa so nato ubirali istrski muzikantje Ne me jugat in izolski kantavtor Rudi Bučar. Tudi Ajdovci so rajali na prostem, čeprav nekoliko bolj skromno kot Novogoričani na Lavričevem jih je med 21. in 2. uro zabaval Simon & band.

Letošnje silvestrovanje so v občini Ankaran prvič pripravili v ogrevanem šotoru, v centru Ankarana. Preko celega dne je bilo živahno na drsališču, domačini so predstavili praznične dobrote. Pravo silvestrovanje se je pričelo ob 21. uri, ko se je začel koncert skupine Marineros. V Kopru so v Taverni na silvestrovo nastopili Primorski fantje, v Portorožu je bil danes na sporedu tradicionalni ponovoletni ognjemet.

NR


Najbolj brano