Sevničani navdušeni, da bo Melania Trump postala prva dama ZDA

Sevničani so navdušeni, da je na torkovih predsedniških volitvah v ZDA zmagal republikanec Donald Trump, saj bo tako njegova soproga Melania postala prva dama ZDA. Sevniški župan Srečko Ocvirk je dejal, da je vesel, da je Melanii, ki se je rodila aprila 1970 v Sevnici, uspel ta met.

Melania Trump Foto: STA
Melania Trump Foto: STA

SEVNICA > Srečko Ocvirk je ocenil, da je Melania Trump, katere starši so trenutno v ZDA, tako dobro podpirala svojega moža, da mu je uspelo pridobiti zadostno zaupanje Američanov. “Ta teden občina praznuje svoj praznik, ob njem se bomo dotaknili tudi zmage Donalda Trumpa, ki je zelo pomembna za Sevnico,” je dejal Ocvirk.

Na vprašanje, ali bo Trumpova zmaga vplivala na povečan turistični obisk Sevnice, pa je odgovoril, da so mediji zadnje leto veliko pisali o Sevnici, kar je dvignilo interes turistov, pohodnikov in popotnikov za obisk kraja.

Glede na to, da je Sevnica rojstni kraj Melanie, pričakujem predvsem več obiska tujih turistov, je še dejal Ocvirk.

Nekdanja razredničarka Melanie Ljudmila Lipovšek je povedala, da je bila njena razredničarka tri leta v osnovni šoli in da je bila Melania pridna in delovna.

Sevničan Tadej pa meni, da Melania nima veliko stikov s Sevnico, saj je zgodaj šla v ZDA. Poudaril je tudi, da ne more vsakdo biti prva dama ZDA in da je to dejstvo velika čast za Sevničane. Veliko sprememb v Sevnici, potem ko bo Melania postala prva dama ZDA, pa Tadej ne pričakuje.

Peter iz Sevnice ocenjuje, da bo z izvolitvijo Donalda Trumpa za predsednika ZDA Slovenija postala še bolj prepoznavna v svetu.

V piceriji Rondo v Sevnici pa so danes začeli streči sladico Melanija, ki jo sestavljajo sladka smetana, maskarpone, jogurt, jagode, biskvit in sladkor. Sladica je okrašena z biserom podobnimi užitnimi okraski.

STA


Najbolj brano