Šest lastnikov Outfit7 med 100 najbogatejšimi Slovenci

Najbogatejša Slovenca sta drugič zapored Iza in Samo Login, ustanovitelja podjetja Outfit7, njuno premoženje je ocenjeno na 855 milijonov evrov. Na vrhu primorske lestvice pa je prišlo do spremembe; dosedanji prvi Arion Habestor, lastnik podjetja Armeton, je zdrsnil niže po lestvici, tako da vrh primorske lestvice zdaj krojijo kolektorjevci in družina Polič iz Portoroža.

Že drugo leto zapored sta se na prvo mesto lestvice 
najbogatejših Slovencev, ki jo pripravlja revija Manager, 
uvrstila glavna ustanovitelja podjetja Outfit7. To je najbolj 
zaslovelo z aplikacijo Talking Tom.
Že drugo leto zapored sta se na prvo mesto lestvice najbogatejših Slovencev, ki jo pripravlja revija Manager, uvrstila glavna ustanovitelja podjetja Outfit7. To je najbolj zaslovelo z aplikacijo Talking Tom. 

SLOVENIJA > Na lestvici 100 najbogatejših Slovencev, ki jo danes objavlja revija Manager, je sicer poleg Ize in Sama Logina še pet večjih solastnikov Outfita7. To je podjetje s sedežem v Londonu, ki je zaslovelo z aplikacijo mačka Toma (Tomcat). Vsem solastnikom se je vrednost deleža lani skokovito povečala. Vrednost premoženja zakoncev Login, denimo, je v letu dni zrasla za kar 238 milijonov evrov.

100 najbogatejših ima 4,6 milijarde

Na drugem mestu lestvice ostaja Sandi Češko, lastnik Studia Moderna, njegovo ocenjeno premoženje je nekajkrat manjše od zakoncev Login, in sicer so mu ga v reviji Manager ocenili na 271 miljonov evrov, kar je za tretjino manj kot leto prej.

855 milijonov evrov je premoženje Ize in Sama Logina, ustanoviteljev podjetja Outfit7.

Na tretjem mestu je Marko Pistotnik, spet iz Outfita7, z 260 milijoni ocenjenega premoženja. Četrti je tako kot lani tudi letos Joc Pečečnik; njegov Interblock naj bi veljal 240 miljonov evrov. Na petem mestu pa sta lastnika družbe v Nemčiji Engineering Dobersek, Tatjana in Albin Doberšek, ki so jim ocenili premoženje na 214 milijonov evrov; v primerjavi z lani se jima je premoženje zmanjšalo za tretjino in sta na lestvici padla za dve mesti.

Prag za uvrstitev na lestvico 100 najbogatejših je bil letos pri 15,1 milijona evrov (za 1,9 milijona evrov višji kot lani). 100 najbogatejših skupaj ima letos 4,6 milijarde evrov premoženja, kar je 3,3 odstotka več kot lani.

Primorska lestvica daljša kot lani

Med Primorci na lestvici najbogatejših 150 bosta letos najviše uvrščeni dve družini z različnih koncev Primorske. V eni sta solastnik Kolektorja Stojan Petrič in njegova hčerka Darja Petrič Florjančič, v drugi pa je družina Vladimirja Poliča iz Portoroža s podjetjem Pick&Place. Še više kot lani je na lestvici tudi podjetje članov družine Škrlj, ki ima sicer sedež v Ljubljani, a obrat v Batujah. Na lestvico najbogatejših se je znova prebil David Kobal iz sežanskega Gold cluba, ki izdeluje igralne avtomate. Med bolj zanimivimi je še uvrstitev ajdovskega podjetnika Andreja Slokarja, lastnika podjetja Incom, znan po sladoledih leone. Na lestvici je poleg Stojana Petriča iz idrijskega še pet kolektorjevcev in dva solastnika Hidrie, na čelu z Edvardom Svetlikom. Arion Habestor je zdrsnil z vrha primorske lestvice, na slovenski lestvici najbogatejših pa je letos na 85. mestu (lani na 27.) Na lestvici 150 so še lastnik ajdovskega Pipistrela Ivo Boscarol, družina Blažek iz podjetja Profiles z Razdrtega, lastnik Sawala iz Postojne Valter Šajn, pa lastnik družbe Postojnska jama Marjan Batagelj z ženo, lastnika novogoriškega podjetja Vitanest Karmen in Primož Kompara ter Lucijan Vuk iz izolske družbe Live.

Več o tem, koliko premoženja premorejo najbogatejši Primorci, lahko preberete v jutrišnji številki Primorskih novic.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano