Šefic: Ni razloga za vznemirjenost in pretirano zaskrbljenost

Na ministrstvu za notranje zadeve po nedavnem terorističnem napadu v Franciji ocenjujejo, da je stanje v Sloveniji še vedno stabilno in varno. "Ni razloga za vznemirjenost ali pretirano zaskrbljenost," je na redni novinarski konferenci na temo begunske krize dejal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic.

 "Ni razloga za vznemirjenost ali pretirano zaskrbljenost," je 
na redni novinarski konferenci na temo begunske krize dejal 
državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan 
Šefic. Foto: STA
"Ni razloga za vznemirjenost ali pretirano zaskrbljenost," je na redni novinarski konferenci na temo begunske krize dejal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic. Foto: STA

LJUBLJANA > Po njegovih besedah je država po nedavnih terorističnih napadih v Parizu poostrila nadzor državne meje, varovanje objektov in intenzivirala aktivnosti v notranjosti države. Hkrati so poostrili določene postopke pri obravnavi migrantov. "Zaenkrat nismo zaznali nobenih posebnosti oziroma karkoli, kar bi nakazovalo, da bo kdo, ki prečka Slovenijo, imel namero škodovati Sloveniji," miri Šefic.

Zagotovil je, da vsi pristojni organi delajo maksimalno, pri tem pa so pozorni na vse, kar se dogaja v Sloveniji ter si po potrebi izmenjujejo podatke z drugimi državami.

Tudi za varnost tistih, ki živijo, delajo, se šolajo ali so v varstvu v bližini nastanitvenih in sprejemnih centrov, je po Šefičevih besedah poskrbljeno, po potrebi pa sprejemajo dodatne varnostne ukrepe. Slednje so na "prošnjo posameznih institucij" že sprejeli, je povedal.

Do ponedeljka so sicer slovenski vojaki na meji že postavili nekaj več kot 26 kilometrov žičnate ograje, danes pa jo nameravajo postaviti 11 kilometrov.

Kot je še pojasnil Šefic, je danes do 12. ure v Slovenijo vstopilo 225.000 migrantov. Za mednarodno zaščito je po njegovih besedah prosilo 81 oseb. Od 43 rešenih prošenj nobeni ni bilo ugodeno, v 29 primerih je bil postopek ustavljen, ker so osebe zapustile azilni dom, ena oseba je prošnjo umaknila, v 13 primerih pa so prošnjo zavrnili, je pojasnil.

STA


Najbolj brano