Samo predlagali so prepoved objav informacij o radarjih, podpore ni

Na agenciji za varnost prometa zanikajo zapise, da predlagajo prepoved objavljanja radijskih informacij o radarjih. Kot navajajo, je bil na julijskem sestanku medresorske delovne skupine podan le predlog, naj se preuči omenjeni ukrep. Agencija je to storila, prvi odzivi pa kažejo, da ideja ne bo dobila podpore, navajajo v izjavi za javnost.

Na agenciji za varnost prometa zanikajo zapise, da predlagajo prepoved objavljanja radijskih informacij o radarjih. 
Kot navajajo, je bil na julijskem sestanku medresorske 
delovne skupine podan le predlog, naj se preuči omenjeni 
ukrep. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na agenciji za varnost prometa zanikajo zapise, da predlagajo prepoved objavljanja radijskih informacij o radarjih. Kot navajajo, je bil na julijskem sestanku medresorske delovne skupine podan le predlog, naj se preuči omenjeni ukrep. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Kot so zapisali na Javni agenciji RS za varnost prometa, je predlog, da se preuči možnost prepovedi objav informacij o radarjih na radijskih postajah na sestanku medresorske delovne skupine za spremljanje in izvajanje Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022 predlagal eden izmed članov skupine.

Na agenciji so predlog, kot navajajo, preučili enako kot vsakega drugega. Pri tem je komisija med drugim zaprosila za mnenje tudi vse radijske postaje, pri čemer pa prvi odzivi in informacije kažejo, da ideja ne bo dobila podpore, navajajo.

Nedavno so namreč nekateri mediji poročali, da je ob povečanju števila mrtvih na slovenskih cestah kot eden izmed ukrepov za večjo varnost predvidena tudi prepoved radijskega poročanja o radarskem nadzoru. Idejo naj bi na agenciji za varnost prometa poimenovali Molk za življenje.

STA


Najbolj brano