SMC za vključitev v Alde

Svet SMC je v nedeljo na redni seji podprl vključitev stranke v Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo (Alde), so danes sporočili iz SMC, ki je zato tudi uradno poslala prošnjo za pridružitev evropskim liberalcem.

Svet Stranke Mira Cerarja je   podprl vključitev stranke v Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo (Alde) Foto: STA
Svet Stranke Mira Cerarja je podprl vključitev stranke v Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo (Alde) Foto: STA

LJUBLJANA > “Stranka SMC vidi v tej evropski liberalni politični skupini svojo vlogo v socialno liberalnem krilu,” so v največji državnozborskih stranki zapisali v sporočilu.

Ob tem so dodali, da je SMC od Alde dobila povabilo za pridružitev, ki da je zanimanje za članstvo SMC v svojih vrstah pokazala že ob zaslišanju Violete Bulc za evropsko komisarko za promet, ko ji je tudi ponudila vso podporo.

Od slovenskih strank liberalcem pripadajo še LDS, Zares in Državljanska lista. Včlanitev v Alde je v času, ko jo je vodila bivša premierka Alenka Bratušek, načrtovala tudi Pozitivna Slovenija, a nato zaradi razkola v stranki do njega dejansko ni prišlo.

Med trenutnimi evropskimi poslanci Alde pripada Ivo Vajgl. Vajgl je bil sicer na majskih volitvah v Evropski parlament izvoljen na listi Desus, ki ni član Alde, a je ostal v politični skupini, ki ji je pripadal še v prejšnjem mandatu, ko je bil član Zaresa.

STA


Najbolj brano