SMC za predsednika DZ predlaga Brgleza

Stranka Mira Cerarja bo za predsednika DZ na današnji ustanovni seji predlagala Milana Brgleza, sicer tudi podpredsednika stranke, so včeraj zvečer sporočili iz SMC. Glede na napovedi lahko Brglez danes računa na zadostno podporo poslanskih kolegov.

Stranka Mira Cerarja bo za predsednika DZ na današnji ustanovni seji predlagala Milana Brgleza Foto: STA
Stranka Mira Cerarja bo za predsednika DZ na današnji ustanovni seji predlagala Milana Brgleza Foto: STA

LJUBLJANA > Podporo predlogu zmagovalne stranke nedavnih predčasnih parlamentarnih volitev so že napovedali v SD in Desus, zvečer so jo napovedali tudi v ZaAB, v NSi naj predlogu ne bi nasprotovali, v Združeni levici pa se bodo še posvetovali.

V SMC obžalujejo, da vlada ni sledila njihovemu predlogu glede oblikovanja predloga kandidature za evropskega komisarja. SMC je na to mesto predlagala dosedanjega komisarja Janeza Potočnika. Obenem pa z zaskrbljenostjo spremljajo poročanje medijev o naklonjenosti bodočega predsednika komisije Jean-Clauda Junckerja določenim kandidatom. Končno odločitev bo zdaj sprejel Juncker, predvidoma po 30. avgustu.

V SDS Brglez glede na izjave druge največje parlamentarne stranke v minulih dneh na podporo najverjetneje ne mora računati.

Še ta teden je bilo sicer predvideno, da bo kandidat za predsednika DZ Karl Erjavec, a si je ta nato premislil.

STA


Najbolj brano