SDS ne bo prispevala podpisov za vložitev interpelacije zoper Mramorja

Poslanci SDS ne bodo prispevali podpisov za vložitev interpelacije, ki jo je zoper finančnega ministra Dušana Mramorja pripravila ZL. Tako je možnosti za vložitev interpelacije vse manj, saj je za to potrebnih najmanj deset glasov, po torkovih prvih odzivih pa tudi iz opozicijskih NSi in poslanske skupine nepovezanih poslancev podpisov ni pričakovati.

Dušan Mramor je odstop zaradi nepravilnosti pri izplačevanju 
dodatkov za stalno pripravljenost na fakulteti ponudil, a mu je 
premier Miro Cerar stopil v bran. Foto: Daniel Novakovic
Dušan Mramor je odstop zaradi nepravilnosti pri izplačevanju dodatkov za stalno pripravljenost na fakulteti ponudil, a mu je premier Miro Cerar stopil v bran. Foto: Daniel Novakovic

LJUBLJANA > Kljub kritikam opozicijskih poslanskih skupin do ministra za finance Dušana Mramorja in ocenam, da bi moral položaj zapustiti, za zdaj kaže, da pod interpelacijo zoper njega verjetno ne bo dovolj glasov. ZL, ki je interpelacijo pripravila, namreč za njeno vložitev poleg lastnih potrebuje vsaj še štiri poslanske podpise.

Predsednica in poslanka NSi Ljudmila Novak je v izjavi za medije v torek pojasnila, da interpelacije še niso prebrali. Glede na to, da v ZL zagovarjajo ideologijo, ki je v NSi ne podpirajo, pa so pri vprašanju podpore interpelaciji previdni. Zato ni nujno, da bodo v NSi pod njo prispevali podpise. Končne odločitve še niso sprejeli.

V poslanski skupini nepovezanih poslancev pa kljub kritikam do ministra dvomijo v smiselnost interpelacije o njegovem delu, saj je odstop zaradi nepravilnosti pri izplačevanju dodatkov za stalno pripravljenost na fakulteti ponudil, a mu je premier Miro Cerar stopil v bran. Tako bi bile po mnenju vodje poslanske skupine Bojana Dobovška kakšne “akcije” lahko usmerjene kvečjemu proti premierju.

V interpelaciji ministru ZL očita nezakonito pridobivanje premoženja zaradi prejemanja spornih dodatkov za stalno pripravljenost. Prav tako Mramor ni ukrepal v primeru neupravičenih zaslužkov in slabega vodenja Družbe za upravljanje terjatev bank, je na novinarski konferenci v torek pojasnil poslanec ZL Miha Kordiš.

STA


Najbolj brano