SDS naj bi “očistili” strežnik stranke, menda ne prvič

V SDS naj bi danes s svojega strankarskega strežnika zbrisali vso staro elektronsko pošto, ostala naj bi le tista z letošnjega decembra. V SDS teh informacij niso ne zanikali ne potrdili in jih ne komentirajo, neuradni viri blizu SDS pa pravijo, da stranka strežnika ne prečiščuje oziroma nadgrajuje prvič.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Po neuradnih informacijah naj bi bil eden od razlogov za prečiščevanje in nadgradnjo strežnika največje opozicijske stranke tudi priprava nove spletne strani. Obvestilo glede prečiščevanja strežnika naj bi prejeli vsi, ki imajo strankarski elektronski naslov, vsak pa naj bi imel možnost, da svoja elektronska sporočila shrani, poroča današnji Dnevnik.

Po poročanju časnika so v glavnem tajništvu v sporočilu, da bo z današnjim dnem s strežnika SDS zbrisana vsa stara elektronska pošta, predlagali, da si uporabnik vso pomembno pošto shrani oziroma arhivira do nedelje, 27. decembra. Kaj je razlog za takšno odločitev vodstva SDS, po poročanju časnika ni navedeno.

Obvestilo naj bi prispelo nekaj dni po preiskavi poslanca Andreja Širclja, ki so jo v povezavi z njegovim delovanjem v vodstvu Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) kriminalisti opravili tudi na sedežu SDS in v DZ. Po navedbah časnika se sogovorniki iz največje opozicijske stranke sprašujejo, ali ni v ozadju brisanja stare elektronske pošte bojazen vodilnih v SDS, da je med korespondenco na strežniku tudi kakšna zanje “neprijetna pošta” oziroma ali ne gre za brisanje morebitnih dokazov.

V SDS so ob preiskavi Širclja opozorili, da so kriminalisti želeli zaseči strankarski strežnik, kar pa so na policiji zanikali. Tako so na sedežu SDS preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada prenesli 28 elektronskih sporočil, v pisarni DZ pa vso Šircljevo elektronsko pošto v približno šestmesečnem obdobju dela na DUTB v letu 2013. Po mnenju Širclja je bilo to nepravilno, zato je napovedal razmislek o pritožbi na ustavno sodišče.

STA


Najbolj brano