SDH z novo upravo

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na ponedeljkovi izredni seji odpoklical upravo SDH, v kateri sta bila Matej Pirc in Matej Runjak, in imenoval novo vodstvo. To so Marko Jazbec kot predsednik uprave ter Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič kot članici uprave, so danes sporočili iz SDH.

Marko Jazbec je   predsednik uprave Slovenskega državnega 
holdinga. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Marko Jazbec je predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Marko Jazbec, Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič so v upravo SDH imenovani za štiriletno mandatno obdobje.

Na razpis za člana uprave je v roku prispelo 46 prijav kandidatov, 20 kandidatov je izpolnjevalo vse formalne razpisne pogoje. Na podlagi strokovnega mnenja zunanje svetovalne družbe, ki je ovrednotila kandidate, in po opravljenih razgovorih s posameznimi kandidati, je nominacijska komisija oblikovala predlog za imenovanje predsednika uprave in članov uprave ter ga posredovala nadzornikom.

Ti so, kot navajajo v sporočilu, pred imenovanjem uprave SDH preverjali predvsem izkušnje posameznih kandidatov oziroma kandidatk s področij korporativnega upravljanja, upravljanja ter prestrukturiranja kapitalskih naložb in njihove prodaje, pa tudi znanja tujih jezikov ter osebnih kompetenc.

“Vse to je še posebej pomembno glede na vlogo SDH pri uresničevanju odloka o izvajanju strategije upravljanja kapitalskih naložb v lasti RS, kakor tudi kapitalskih naložb SDH ter pri izvajanju nalog, ki jih ima SDH na področju denacionalizacije ter drugih predpisov,” so zapisali v SDH.

Nadzorni svet SDH je mednarodni razpis objavil 10. septembra. Matej Pirc in Matej Runjak sta upravo SDH sestavljala od junija 2014, ko se je Slovenska odškodninska družba (SOD) dokončno preoblikovala v SDH, do imenovanja nove uprave pa je funkcijo vodenja družbe prevzela tedanja uprava SOD - njen predsednik Pirc in član Runjak.

Jazbec na vrh SDH prihaja iz Hotelov Bernardin, od koder so sporočili, da bo nadzorni svet Hotelov Bernardin v kratkem imenoval novo upravo družbe. Jazbecu, trenutnemu predsedniku uprave Hotelov Bernardin, bo delovno razmerje sporazumno prenehalo s 1. novembrom.

STA


Najbolj brano