SDH z novim nadzornim svetom

DZ je s 45 glasovi za in 23 proti potrdil nov nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH). To so postali Barbara Smolnikar, Damjan Belič, Drago Ferfolja, Duško Kos in Lidia Glavina.

DZ je s 45 glasovi za in 23 proti potrdil nov nadzorni svet 
Slovenskega državnega holdinga (SDH). Foto: Tamino Petelinsek
DZ je s 45 glasovi za in 23 proti potrdil nov nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH). Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA > Ti bodo nadomestili Sama Lozeja, Staneta Seničarja, Romana Dobnikarja, Nives Cesar, Pavla Goriška, Mirana Škofa in Simono Razvornik Škofič, ki so nadzorni svet sestavljali v času izvedbe petih privatizacijskih postopkov s seznama državnih naložb za prodajo, ki ga je junija 2013 potrdil DZ.

Nove člane nadzornega sveta SDH je izbral minister za finance Dušan Mramor na podlagi izbora, ki ga je pripravila strokovna komisija v sestavi Peter Kraljič, Danica Purg in Aleksander Nagode. Kot je ocenil minister, so vsi strokovnjaki s predpisanimi kompetencami in znanji. "Imamo izbor, ki obeta," je poudaril.

Kandidate je po potrditvi predloga na vladi v parlamentu podpirala le koalicija. Opozicija je njihovem imenovanju nasprotovala: SDS dvomi o njihovi primernosti, NSi in ZaAB ocenjujeta, da so nekateri v konfliktu interesov, ZL pa nasprotuje temu, da v nadzornem svetu SDH ne bo predstavnika zaposlenih.

Novi nadzorniki bodo mandat nastopili po potrditvi v DZ, so pojasnili na finančnem ministrstvu. S tem se bodo neposredno vključili v eno najbolj aktualnih zgodb o (ne)prodaji Telekoma skladu Cinven. Nekateri namigujejo, da bodo hitro zamenjali upravo SDH, v kateri sta predsednik Matej Pirc in član Matej Runjak.

STA


Najbolj brano