SDH predlaga Reška namesto Sorgenfreia

Slovenski državni holding (SDH) bo na julijski skupščini v nadzorni svet Luke Koper namesto Jürgena Sorgenfreia predlagal Rajka Reška, ki je že opravil kandidacijski postopek v okviru kadrovske komisije.

Rajko Rešek Foto: Nataša Hlaj
Rajko Rešek Foto: Nataša Hlaj

LJUBLJANA, KOPER > V SDH namreč ocenjujejo, da Jürgenu Sorgenfreiu ne bo omogočeno učinkovito opravljanje funkcije člana nadzornega sveta Luke Koper. Do takšne ocene so prišli “na podlagi mnogih medijskih izjav in različnih negativnih, neresničnih ter skrajno nestrpnih odzivov nekaterih slovenskih predstavnikov gospodarsko-interesnih združenj, politikov, sindikalistov, zaposlenih Luke Koper ter ostalih deležnikov,” s katerimi, menijo v SDH “se neupravičeno in zlonamerno posega v osebno in poslovno integriteto ter dostojanstvo uglednega mednarodnega strokovnjaka dr. Jürgena Sorgenfreia”.

SDH je Sorgenfreia predlagal v izvolitev za člana nadzornega sveta Luke Koper 3. junija, “a žal so po oceni SDH tveganja za dr. Sorgenfreia previsoka”.

SDH bo zato na družbo Luka Koper posredoval nasprotni predlog na širitev dnevnega reda skupščine in namesto Sorgenfreia predlagal Koprčana Rajka Reška.

Kot so sporočili iz SDH, ima Rešek dolgoletne izkušnje pri vodenju različnih gospodarskih družb, prav tako je bil član več nadzornih svetov. Leta 1990 se je zaposlil v družbi Iplas in delal na zunanjetrgovinskem področju, nadaljeval pa kot finančni analitik pri zavarovalnici Adriatic, kasneje kot direktor investicijskega sklada Adriatic. Leta 2000 je kot direktor družbe HTP Simonov zaliv vstopil v hotelirsko dejavnost in leta 2009 nadaljeval kot izvršni direktor za nabavo in tehnični sektor v družbi Hoteli Bernardin. Od leta 2011 je direktor družbe Adria Ankaran. Nadzorstvene izkušnje in znanje si je pridobival v nadzornih svetih družb Gozdno gospodarstvo Postojna, Cimos, Intertrade ITS, Slikoplast in Hypos.

Spletno uredništvo


Najbolj brano