SDH kljub brexitu pelje postopke prodaje NLB po časovnici

SDH nadaljuje priprave na postopek prodaje NLB po časovnici, kljub temu da je odločitev Britancev za izstop iz EU prinesla povečano nestabilnost na finančnih trgih. Zaradi tega bo sicer prestavil nekatere za julij načrtovane predprodajne dejavnosti, hkrati pa je napovedal popolnitev nadzornega sveta in uprave banke v kratkem.

 Foto: Yves Regaldi
Foto: Yves Regaldi

LJUBLJANA > "Slovenski državni holding (SDH) se je po brexitu skupaj s finančnim svetovalcem Deutsche Bank odločil, da se načrtovane predtrženjske dejavnosti (non-deal road-show), ki so bile načrtovane v juliju, prestavijo na kasnejše obdobje, ko se bo stanje na finančnih trgih umirilo," so danes sporočili iz SDH.

A časovnica predvidenih dejavnosti postopka prodaje NLB po metodi javne ponudbe delnic (IPO) ostaja nespremenjena. Tako bodo v tem času opravljena nekatera načrtovana srečanja s potencialnimi mednarodnimi institucionalnimi investitorji (cornerstone investors) z namenom ohranjanja in spodbujanja njihovega interesa, so zagotovili.

Na to, da bi morali privatizacijo NLB ustaviti, so vlado nedavno pozvali društvo Sloga, Sindikat delavcev trgovine in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Po njihovem ta poteka v najbolj neprimernem času.

"Če omenim samo brexit in prodajo v Cityju, kjer delnice najbolj padajo - sploh se ne ve, ali se bo NLB prodajal v Cityju ali se bo prodaja izvajala v Frankfurtu. To je najbolj neprimeren čas za prodajo," je po poročanju Radia Slovenija izpostavil sekretar Sindikata delavcev trgovine Ladislav Rožič.

STA