SDH išče kandidate za nadzornike

Slovenski državni holding (SDH) je danes objavil javni poziv zainteresiranim posameznikom, naj se vpišejo v evidenco akreditiranih kandidatov za člane nadzornih svetov družb, s katerimi upravlja SDH. Iščejo strokovnjake z različnih področij, od energetike, računalništva do bančništva in turizma. Poziv je odprt za nedoločen čas.

Predsednica uprave SDH Foto: STA
Predsednica uprave SDH Foto: STA

LJUBLJANA > Kot kaže poziv, danes objavljen v časniku Delo in na spletni strani SDH, bodo kandidati v evidenco vpisani po postopku akreditacije, ugotavljanju, ali izpolnjujejo zakonske pogoje za člana nadzornega sveta in splošna merila za akreditacijo, ki jih določa politika upravljanja SDH.

SDH si mora po zakonu prizadevati, da so v nadzornih svetih člani, ki se medsebojno dopolnjujejo po strokovnem znanju in kompetencah ter to znanje in kompetence ustrezajo potrebam konkretne družbe.

V SDH tako iščejo predvsem strokovnjake, ki delujejo na področjih energetike, infrastrukture in logistike, računalništva, informacijskih tehnologij ter digitalizacije, bančništva, farmacije in turizma.

Kandidati se za akreditacijo prijavijo prek portala kadrovske komisije SDH, kjer si lahko ustvarijo svoj profil in oddajo vlogo. Javni poziv je odprt za nedoločen čas.

STA


Najbolj brano