S preverjenim računom vulkanizerja do 10.000 evrov

Finančna uprava (Furs) vabi vse, ki bodo obiskali vulkanizerja in zamenjali pnevmatike na vozilu, da prek mobilne ali spletne aplikacije preverijo račun za opravljeno storitev. S tem se potegujejo za nagrado v višini 10.000 evrov.

Kdor bo  prek mobilne ali spletne aplikacije preveril račun za 
opravljeno storitev vulkanizerja, se bo potegoval za 10.000 
evrov vredno nagrado. Foto: STA
Kdor bo prek mobilne ali spletne aplikacije preveril račun za opravljeno storitev vulkanizerja, se bo potegoval za 10.000 evrov vredno nagrado. Foto: STA

LJUBLJANA > Za nagrado Storitve se potrošniku oblikuje srečka storitve, ko preveri račun za opravljeno storitev v prostorih naročnika ali na terenu ter storitve vzdrževanja in popravila motornih vozil, med katere sodijo tudi popravila, montaža ali zamenjava gum in zračnic, so zapisali na Fursu.

Srečka se torej oblikuje za vsak preverjeni račun. Sodelovati je moč le prek mobilne in spletne aplikacije Preveri račun.

V dveh mesecih in pol nove nagradne igre so potrošniki preverili in na Furs poslali 1,25 milijona računov, od katerih so jih 3820 označili kot račune za opravljene storitve mojstrov. Te račune bo komisija za nadzor žrebanja do začetka žrebanja še pregledala.

V tem obdobju so oblikovali tudi 34.200 srečk za sodelovanje prek portala eDavki. Do konca prvega kroga nove nagradne igre Vklopi razum, zahtevaj račun je še 17 dni, so sporočili s Fursa.

Furs je četrto žrebanje v nagradni igri Vklopi razum, zahtevaj račun, katere namen je spodbujanje davčne kulture v državi, izvedel sredi januarja. Takrat je bilo v igri 248.111 paketov desetih računov različnih izdajateljev, Furs pa je bil z odzivom zadovoljen - potrošniki so namreč v enem letu preverili več kot 21 milijonov računov.

Furs je nagradno igro pripravil ob uvedbi davčnih blagajn 2. januarja 2015. “Te so lahko v boju proti sivi ekonomiji uspešne samo, če bodo tudi potrošniki ozaveščeni pri jemanju računov za plačano blago in storitve,” so takrat poudarili na upravi.

STA


Najbolj brano