S prevaro do 15.000 všečkov na facebooku

Na spletni strani Varni na internetu so opozorili na še eno prevaro na facebooku. Z lažno nagradno igro so upravitelji facebook profila 2016 Range Rover Evoque v samo dveh dneh zbrali več kot 15.000 všečkov. Obljubljali so nagrado v vrednosti 40.000 evrov.

Z lažno nagradno igro so upravitelji facebook profila 2016 
Range Rover Evoque v samo dveh dneh zbrali več kot 15.000 
všečkov. Obljubljali so nagrado v vrednosti 40.000 evrov. Foto: Vir: Varni Na Internetu
Z lažno nagradno igro so upravitelji facebook profila 2016 Range Rover Evoque v samo dveh dneh zbrali več kot 15.000 všečkov. Obljubljali so nagrado v vrednosti 40.000 evrov. Foto: Vir: Varni Na Internetu

LJUBLJANA > Gre za nagradne igre v slogu “všečkaj-deli-komentiraj in osvoji vredno nagrado”, piše na spletni strani Varni na internetu, kjer opozarjajo na aktualne spletne prevare. Običajno se na facebooku pojavi stran, brez kakršnegakoli opisa, ki obljublja drage nagrade (pred meseci so opozarjali na nagradno igro, v kateri so podarjali 240 iphonov ), brez pogojev in pravil sodelovanja, brez navedbe organizatorja oziroma podjetja, ki stoji za nagradno igro itd. Namen takšnih akcij je zgolj pridobiti veliko število novih “všečkarjev” v zelo kratkem času, obljubljene nagrade pa nikoli ne podelijo, opozarjajo na spletni strani.

Projekt Varni na internetu izvaja Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Arnes. SI-CERT predstavlja nacionalno kontaktno točko, ki opravlja posredniško in svetovalno vlogo ter prevzema tudi koordinacijo projekta osveščanja javnosti o informacijski varnosti.

Več o prevarah na facebooku lahko preberete tu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano