Rotnika razrešili s funkcije direktorja velenjske komunale

Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje je z danes iz nekrivdnih razlogov razrešil direktorja Komunalnega podjetja Velenje Uroša Rotnika. Svet je ob tem za novega direktorja imenoval Gašperja Škarjo, so sporočili z velenjske občine.

Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje je z danes 
iz nekrivdnih razlogov razrešil direktorja Komunalnega podjetja Velenje Uroša Rotnika. Foto: STA
Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje je z danes iz nekrivdnih razlogov razrešil direktorja Komunalnega podjetja Velenje Uroša Rotnika. Foto: STA

VELENJE > Po neuradnih podatkih je bil Rotnik, ki je velenjsko komunalo vodil od decembra 2012, razrešen, ker se je znašel v sodni preiskavi. V njej naj bi se znašel zaradi potez med aprilom 2003 in novembrom 2010, ko je bil direktor Termoelektrarne Šoštanj, kot pa piše danes Delo, se je zoper sklep o uvedbi preiskave pritožil njegov zagovornik.

Pred približno 14 dnevi je TV Slovenija poročala, da je upravno sodišče potrdilo ugotovitve finančne uprave, ki je pri njem odkrila za 3,9 milijona evrov nepojasnjenega premoženja in mu odredila plačilo 1,6 milijona evrov davka. Davčni inšpektorji so pregledali njegovo poslovanje med januarjem 2007 in koncem decembra 2011.

STA


Najbolj brano