Rene je borec že od rojstva

Mali Rene Talić, ki na Floridi okreva po zahtevni operaciji stopala, je včeraj praznoval drugi rojstni dan. Njegova mamica Amela Talić nam je danes zaupala, kako poteka rehabilitacija.

Rene že pridno hodi Foto: Facebook
Rene že pridno hodi Foto: Facebook

FLORIDA > “Zaenkrat poteka vse brez težav. Rene se je že kmalu po operaciji začel postavljati na noge, tako da je tretji dan fizioterapij že začel hoditi z oporo. Takoj, ko je dobil povišan čeveljček na zdravi nogi, je začel samostojno hoditi. Presenetil nas je vse, saj ni minil še niti dober mesec od operacije,” je zadovoljna Amela Talić. Zaveda se, da so to šele prvi koraki in da jih čaka še ogromno truda in vaj. “Vendar je Rene borec od rojstva, vanj nismo nikoli dvomili. Njegova 'trma' ga je že večkrat pripeljala do neverjetnih rezultatov,” je ponosna Talićeva.

Terapevtka Kelly ima mehke roke

Rene izredno lepo sodeluje s terapevti, zelo je navezan na svojo najljubšo terapevtko Kelly, ki mu je že prvi dan prirasla k srcu. Je namreč zelo nežna in “ima mehke roke”, kot pravi Rene. Morda je prav zato na začetku le njej dovolil, da se je dotikala njegove nogice, ki je bila po operaciji zelo občutljiva.

Rene ima na nogici nameščen poseben fiksator, s katerim mu kost vsak dan podaljšajo za en milimeter. “Te dni je zelo pomembno, da delamo čim več vaj za raztegovanje, da obdržimo popoln izteg in pokrčenost kolena. Če bi nastopile težave, bi namreč dr. Paley, ki redno spremlja napredovanje rasti kosti, nemudoma ustavil podaljševanje kosti, čemur se seveda želimo izogniti. A zaenkrat nam gre odlično,” je zadovoljna Renejeva mama, ki je navdušena nad profesionalnim odnosom, ki ga imajo zaposleni na Paleyevem inštitutu tako do svojih malih pacientov kot tudi do njihovih staršev. “Čuti se, da so izkušena ekipa, ki točno ve, kaj počne.”

Reneja je navdušil obisk pri gasilcih

Staršem so na voljo tudi psihologi, ki jim pomagajo z nasveti in pogovori, otrokom pa dneve polepšajo tudi prostovoljci, ki jih radi zabavajo. Poleg tega na inštitutu vsak teden organizirajo kakšen dogodek. “Otroke je tako že obiskal klovn, ogledali smo si kemijske poskuse, zabavali smo se na plesnem večeru, Reneja pa je najbolj navdušil obisk gasilske postaje. “Pred ogromnim gasilskim vozilom je še Rene ostal brez besed,” je povedala mama.

PETRA VIDRIH


Najbolj brano