Razsodišče predlaga odvzem licence Radanu

Drugostopenjsko razsodišče Zdravniške zbornice Slovenija nalaga predsedniku zbornice Andreju Možini, naj začne s postopkom za odvzem licence zdravniku Ivanu Radanu, ki ga policisti sumijo umora sedmih ljudi. To je potrdil namestnik tožilca pri zbornici Sašo Kavčič.

Drugostopenjsko razsodišče Zdravniške zbornice Slovenija 
nalaga predsedniku zbornice Andreju Možini, naj začne 
postopek za odvzem licence zdravniku Ivanu Radanu, ki ga 
policisti  sumijo umora sedmih ljudi. Foto: STA
Drugostopenjsko razsodišče Zdravniške zbornice Slovenija nalaga predsedniku zbornice Andreju Možini, naj začne postopek za odvzem licence zdravniku Ivanu Radanu, ki ga policisti sumijo umora sedmih ljudi. Foto: STA

LJUBLJANA > Razsodišče zdravniške zbornice je namreč na podlagi prvega nadzora nad smrtjo bolnika Ivana Radana iz decembra lani Radanu izrekla javni opomin. Na to sta se pritožila tako Radan kot Sašo Kavčič, ki je zahteval tudi začasni odvzem licence.

Nekdanjega zdravnika nevrološke klinike Ivana Radana policija skupaj sumi 24 kaznivih dejanj. Preiskovalni sodnik je zanj odredil enomesečni pripor, vendar pa so ga kmalu po odrejenem priporu pripeljali na Univerzitetni klinični center Ljubljana zaradi samopoškodovanja, kjer se še vedno zdravi.

Drugostopenjsko razsodišče je pritožbi Kavčiča sledilo. Tako se strinja z izrečenim javnim opominom, poleg tega je razsodišče naložilo Andreju Možini, naj začne postopek za odvzem licence. Pritožbe zoper odločitev drugostopenjskega razsodišča ni.

Odvzem zdravniške licence se vodi preko upravnega postopka.

V zdravniški zbornici so dodali, da bodo nad Radanom izvedli tudi strokovni nadzor. V ta namen so že bili imenovani člani nadzorne komisije, prav tako so pristojne institucije že zaprosili za medicinsko dokumentacijo, na podlagi katere bodo lahko izvedli nadzor.

STA


Najbolj brano