Poslanci končali razpravo o Vebrovi razrešitvi

Po štirih urah in pol razprave za zaprtimi vrati so poslanci končali razpravo o predlogu premierja Mira Cerarja za razrešitev ministra za obrambo Janka Vebra. Z glasovanjem o predlogu bodo nadaljevali po enourni prekinitvi, in sicer ob 21.30. Takrat bodo imeli poslanci na voljo tudi možnost obrazložitve glasu.

Nadaljevanje poslanske razprave o predlogu premierja Mira 
Cerarja za razrešitev ministra za obrambo Janka Vebra še 
naprej ostaja zaprto za javnost. Foto: STA
Nadaljevanje poslanske razprave o predlogu premierja Mira Cerarja za razrešitev ministra za obrambo Janka Vebra še naprej ostaja zaprto za javnost. Foto: STA

LJUBLJANA > Po uvodnih obrazložitvah Cerarja in Vebra ter predstavitvah stališč poslanskih skupin so se poslanci odločili, da nadaljevanje seje zaprejo za javnost. Za zaprtimi vrati je bilo tako v štirih urah in pol razprave govora tudi o informacijah, za katere so presodili, da niso za javnost.

Predlog za zaprtje seje je po predstavitvah stališč poslanskih skupin podala vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer. Vodja poslancev NSi Matej Tonin pa je že v predstavitvi stališča poslanske skupine napovedal, da bo v primeru, če se seja zapre za javnost, razkril dokumente, ki še dodatno obremenjujejo ministra Janka Vebra.

Vebrovo razrešitev je Cerar predlagal zaradi ministrovih navodil Obveščevalno-varnostni službi ministrstva za obrambo (OVS) glede analize posledic privatizacije Telekoma. Kot je tudi danes ob začetku seje pojasnil poslancem, je Veber objektivno odgovoren za nezakonito, nepravilno in nepregledno delovanje omenjene službe.

Minister je v svojem današnjem nastopu pred poslanci ponovil, da je ravnal zakonito in državotvorno, razlog za njegovo razrešitev pa da je njegovo jasno stališče, da se ne sme odprodati enega najpomembnejših podjetij za varnost Slovenije.

Po predstavitvi stališč poslanskih skupin, po katerih so sejo zaprli za javnost, sicer kaže, da se bo moral Veber posloviti z ministrskega stolčka.

STA


Najbolj brano