Razmere v primorskih pekarnah, ki so jih obiskali inšpektorji

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je objavila seznam pekarn, ki so jih v začetku decembra obiskali inšpektorji. V nekaterih pekarnah inšpektorji niso ugotovili nobenih nepravilnosti, v nekaterih pa so izrekli opozorilo ali izdali odločbo. Med njimi so tudi primorske.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V pekarni Kukaj v Novi Gorici so inšpektorji naleteli na surovine, ki jim je že potekel rok trajanja. V Mini dunajski pekarni v Novi Gorici so inšpektorji ugotovili, da je skladišče prenatrpano in da ni podpisanih izjav za vse zaposlene. V Mini pekarni in trgovini Brumat v Solkanu so inšpektorji naleteli na več kršitev. Pretečeni so bili roki uporabe nekaterih surovin, več živil je bilo neoznačenih, sledljivost moke in jajc pa še preverjajo. V Primorski pekarni Koper v Kopru so ugotovili neskladnost glede higiene v skladišču. Obrat Džemo pek 2 v Ilirski Bistrici ni registriran, so ugotovili inšpektorji. V pekarni Neli-Pek v Ajdovščini so ugotovili pomanjkljiv notranji nadzor in to, da ni podpisanih izjav za vse zaposlene.

Uprava za varno hrano je skupaj s finančno upravo v začetku decembra izvedla poostren nadzor v pekarski dejavnosti. Skupaj so pregledali 47 pekarn ter eno prodajalno kruha in pekovskih izdelkov. V 15 primerih niso ugotovili kršitev zakonodaje. Na podlagi ugotovljenih neskladnosti so inšpektorji 24 subjektom izdali ureditvene odločbe in devetim izrekli opozorila, s katerimi so odredili odpravo ugotovljenih nepravilnosti. Na podlagi ugotovljenega stanja so uvedli skupaj 29 prekrškovnih postopkov. Seznam pregledanih pekarn z ugotovitvami inšpekcije je objavljen na spletni strani Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. STA

Inšpektorji so obiskali tudi več primorskih pekarn, v katerih niso ugotovili nobenih kršitev. To so Pekarna in trgovina Kukaj v Gregorčičevi ulici v Ajdovščini, pekarna Aria v Ankaranu ter Pekarna noč in dan v Izoli.

NR


Najbolj brano