Razmere na cestah se počasi umirjajo

Razmere na slovenskih cestah se proti večeru umirjajo, le na mejnem prehodu Gruškovje vozniki na vstop v državo čakajo 40 minut, poroča Prometno-informacijski center. Promet je bil danes zgoščen zlati proti notranjosti države, težave pa so imeli tudi na Karavankah, kjer so dvakrat zaprli predor.

Sobotni prizor s ceste v smeri proti Kopru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Sobotni prizor s ceste v smeri proti Kopru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Slovenske cesto so bile sicer ta konec tedna zelo obremenjene. Zlasti v smeri proti mejnim prehodom s Hrvaško ter iz smeri Italije in Avstrije proti obali. Danes je bil dvakrat zaprt predor Karavanke. Prvič zaradi prometne nesreče in drugič zaradi tehničnih težav v predoru.

Promet dodatno ovirajo tudi dela na cestah. Med vikendi predvidoma do 14. avgusta so na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim v smeri Maribora tudi nočne popolne zapore, in sicer med 21. uro in 6. uro naslednjega dne (ta vikend med 22. in 6. uro). V času popolnih zapor bo promet preusmerjen na regionalno cesto in v celoti zaprt priključek Trojane.

Zaradi del na severni ljubljanski obvoznici promet poteka po eni polovici hitre ceste dvosmerno, med priključkoma Bežigrad in Ljubljana/sever (Celovška cesta). Zaprt je tudi uvoz Ljubljana/sever proti Bežigradu. Spremenjen prometni režim pa bo do ponedeljka do 5. ure.

STA


Najbolj brano