Radan vrnil zdravniško licenco

Zdravniška zbornica Slovenije je prejela pisno izjavo zdravnika Ivana Radana, osumljenega več umorov bolnikov, s katero je vrnil svojo zdravniško licenco. Zbornica je o tem izdala ustrezno odločbo, kar pomeni, da Radan ne razpolaga več z veljavno zdravniško licenco in ne sme več samostojno opravljati zdravniške službe, so sporočili iz zbornice.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so še zapisali, se strokovni nadzor zdravniške zbornice nad njegovim delom na nevrološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana ne glede na navedeno nadaljuje.

V Univerzitetnem kliničnemu centru (UKC) Ljubljana so januarja Radanu vročili izredno odpoved zaposlitve zaradi kršitev pogodbenih obveznosti. V začetku leta so se namreč pojavile informacije, da je Radan težko bolnemu 83-letniku skrajšal življenje, primer je pod drobnogled vzela komisija, ki je opravila izredni notranji strokovni nadzor.

Komisija je ugotovila, da je danes že nekdanji zdravnik na nevrološki kliniki UKC Ljubljana neozdravljivo bolnemu verjetno res skrajšal življenje s kalijem, a materialnih dokazov za to ni bilo. Radan je ostal brez službe, prav tako je primer spodnesel stolčke njegovih neposredno nadrejenih.

Radanovo početje in tudi sicer delovanje nevrološke klinike pa je pod drobnogled vzela tudi policija in maja Radanu odvzela prostost ter ga z ovadbo privedla pred preiskovalno sodnico. Ta mu je odredila pripor, kjer bo ostal vsaj do konca septembra.

Radan je osumljen 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin. Konec julija je Dnevnik poročal, da je preiskava nevrološke klinike pokazala še eno sumljivo smrt umirajočega bolnika, za katero bi bil lahko odgovoren Radan. Sodna preiskava primera še poteka.

STA


Najbolj brano