RTVS išče direktorja Radia Slovenija

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je objavila razpis za mesto direktorja Radia Slovenija, ki ga trenutno kot v. d. direktorja vodi Miha Lampreht. Mandat direktorja bo trajal štiri leta, kandidati pa morajo prijave oddati do vključno 24. januarja.

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je objavila razpis za mesto direktorja Radia Slovenija, ki ga trenutno kot v. d. direktorja vodi Miha Lampreht.  Foto: STA
Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je objavila razpis za mesto direktorja Radia Slovenija, ki ga trenutno kot v. d. direktorja vodi Miha Lampreht.  Foto: STA

LJUBLJANA > Miha Lampreht, ki se na zadnji razpis ni prijavil, je povedal, da bo tokrat prijavo oddal.

Prejšnji razpis za mesto direktorja Radia Slovenija je RTVS objavila konec avgusta lani, saj se je takratnemu direktorju Lamprehtu mandat iztekel 5. oktobra. Na razpis so se prijavili trije kandidati, in sicer odgovorna urednika drugega in tretjega programa Radia Slovenija, Mirko Štular in Matej Venier, ter odgovorni urednik Radia Koper Andrej Šavko.

Generalni direktor RTVS Marko Filli je programskemu svetu RTVS v imenovanje predlagal Šavka, a programski svet soglasja kandidatu ni dal, zato je Filli za v. d. direktorja radia imenoval Lamprehta.

Kandidati morajo prijavi na razpis tudi tokrat priložiti program dela in vizijo razvoja Radia Slovenija. Med pogoji za zasedbo mesta je zapisano, da kandidati ne smejo imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTVS, ne smejo biti poslanci DZ ali politični funkcionarji, imeti pa morajo univerzitetno izobrazbo ter organizacijske in vodstvene sposobnosti.

Decembra so se sicer iztekli trije razpisi RTVS, in sicer za mesto odgovornega urednika informativnega programa Televizije Slovenija ter mesti odgovornih urednikov TV programov regionalnih centrov v Mariboru in Kopru.

STA


Najbolj brano