RKS po opozorilu iz Hrvaške poziva k dobrodelnosti do beguncev

Slovenija lahko glede na podatke, ki jih Rdeči križ Slovenije (RKS) dobiva od kolegov iz Hrvaške, v naslednjih dneh pričakuje prvi prihod približno 5000 beguncev. Zato v dobrodelni organizaciji pozivajo javnost, naj po svojih močeh prispeva hrano ali higienske pripomočke, na račun RKS pa lahko nakažejo tudi prostovoljne prispevke v ta namen.

V dobrodelni organizaciji pozivajo javnost, naj po svojih 
močeh prispeva hrano ali higienske pripomočke, na račun 
RKS pa lahko nakažejo tudi prostovoljne prispevke v ta 
namen. Foto: Mirjana Cerin
V dobrodelni organizaciji pozivajo javnost, naj po svojih močeh prispeva hrano ali higienske pripomočke, na račun RKS pa lahko nakažejo tudi prostovoljne prispevke v ta namen. Foto: Mirjana Cerin

LJUBLJANA > Na RKS so v sporočilu za javnost zapisali, da je najnujnejše za morebiten prihod 5000 beguncev pripravljeno. Bodo pa v prihodnjih dneh in tednih “potrebovali pomoč Slovenije in vseh, ki razumejo, v kakšni človeški stiski so se znašli ljudje, ki bežijo iz območij, kjer divjajo vojne”.

Kot so zapisali, na obale Grčije pride v povprečju okrog 5000 beguncev na dan. Odpravljajo se prek Makedonije in Srbije in zdaj zaradi ograje na madžarski meji prihajajo na Hrvaško. V prihodnjih dneh bodo po vsej verjetnosti prek Slovenije potovali naprej v druge države EU.

Ljudi zato v RKS pozivajo, naj po svojih močeh prispevajo hrano ali higienske pripomočke ter jih prinesejo na najbližje območno združenje. Prostovoljne prispevke za akcijo RKS-Pomoč beguncem 2015 lahko nakažejo na račun RKS SI56 0310 0111 1122 296 s sklicem 00 96868 in kodo namena CHAR.

Pomagajo lahko tudi s SMS-donacijo na številko 1919. Če želijo prispevati en evro, naj na to številko pošljejo ključno besedo BEGUNCEM, za donacijo pet evrov pa ključno besedo BEGUNCEM5.

STA


Najbolj brano