Promet na cestah proti Hrvaški vse gostejši

Tokratni konec tedna bo med prometno najbolj obremenjenimi. Promet bo povečan iz smeri Avstrije in Italije proti Hrvaški. Gnečo in zastoje pričakujejo na Karavankah pri vstopu v Slovenijo in na mejnih prehodih s Hrvaško. Daljši, pet kilometrski zastoj, je že nastal na štajerski avtocesti pred delovno zaporo pred Žalcem proti Mariboru.

 Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Foto: Tomaz Primozic/Fpa

LJUBLJANA > Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste so zapisali, da pričakujejo gnečo tudi v Ljubljani na razcepu Kozarje proti primorski avtocesti, na cestah Krvavi Potok-mejni prehod Starod, od Kopra proti mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje ter proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Povečan promet je že na mejnih prehodih Gruškovje, Starod in Jelšane, kjer je pri izstopu iz države treba čakati približno 20 minut.

Trenutno je na štajerski avtocesti zaprt vozni pas pred priključkom Žalec/Arja vas proti Ljubljani, kjer je tudi nastal zastoj. Gost promet in zastoji so še pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije, na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj proti Celju, kjer je kolona dolga dva kilometra, ter na koncu avtoceste Maribor-Ptuj.

Stanje na cestah lahko spremljate na tej povezavi: http://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx

STA


Najbolj brano