Programu za trajno zaposlovanje mladih 27,7 milijona evrov

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program Spodbude za trajno zaposlovanje mladih. Skupna višina sredstev za njegovo izvedbo znaša skoraj 27,7 milijona evrov, 80 odstotkov pa bo prispeval Evropski socialni sklad.

Programu za trajno zaposlovanje mladih so namenili 27,7 
milijona evrov. Foto: STA
Programu za trajno zaposlovanje mladih so namenili 27,7 milijona evrov. Foto: STA

LJUBLJANA > Namen programa je krepitev vključevanja brezposelnih mladih do vključno 29. leta starosti na trg dela v čim krajšem času po vstopu v evidenco brezposelnih oseb, so sporočili iz vladne službe.

Program je skladen z Jamstvom za mlade, katerega ključni cilji so izboljšanje prehoda iz izobraževanja v zaposlitev, hitrejša aktivacija mladih brezposelnih in zmanjšanje njihove brezposelnosti.

S programom Spodbude za trajno zaposlovanje mladih bodo mladim olajšali prehod v zaposlitev oziroma bodo bolj usposobljeni za nastop na trgu dela, hkrati pa bodo dobili pomoč pri iskanju primernega delodajalca, ki se bo s pomočjo subvencije lažje odločil za zaposlitev novega sodelavca za nedoločen čas.

Aktivnosti bodo vplivale na osebni in karierni razvoj mladih ter posledično na zmanjšanje rizika trajne brezposelnosti, so prepričani v vladni službi.

STA


Najbolj brano