Prodali naj bi za milijon evrov delnic

Javna prodaja delnic nove televizije Nova24TV, ki se je končala 27. novembra, je bila uspešna, je mogoče prebrati v ugotovitvenem sklepu, ki ga je podpisal izvršni direktor družbe Nova24TV.si Andrej Kregar. Kolikšen delež od razpisanih 30.000 delnic z nominalno vrednostjo 100 evrov je dobil lastnike, sklep ne pojasnjuje.

Predsednik SDS Janez Janša novo medijsko hišo že od 
začetka javno podpira. Foto: STA
Predsednik SDS Janez Janša novo medijsko hišo že od začetka javno podpira. Foto: STA

LJUBLJANA > "Kljub temu, da niso bile prodane vse delnice, ki so bile razpisane, nam vplačila, ki smo jih prejeli v okviru javne prodaje delnic, omogočajo izpeljavo projekta v predvideni časovni in vsebinski zasnovi," je zapisano na portalu Nova24TV.si, ki je danes tudi objavil sklep. Časnik Delo pa je pretekli teden navedel neuradni podatek, da naj bi prodali za približno milijon evrov delnic.

Prodaja televizijskih delnic se je začela 19. oktobra. Kupil jih je lahko kdor koli na eni od 132 poslovalnic Pošte Slovenije po vsej državi. Delnice je izdala družba Nova24TV.si na čelu z izvršnim direktorjem Kregarjem in predsednikom upravnega odbora Alešem Hojsom.

V razvidu medijev ministrstva za kulturo je sicer že od septembra mogoče najti tudi internetni in radijski medij, Nova24TV.si in Novi radio. Njun izdajatelj je družba Nova hiša, ki jo je julija ustanovila skupina družbenikov, mesto direktorja pa je zasedel Boris Tomašič. Portal Nova24TV.si je zaživel sredi oktobra.

Odgovorna urednika novih medijev sta Uroš Urbanija (Nova24TV.si) in Uroš Novak (Novi radio). Poleg predsednika SDS Janeza Janše, ki novo medijsko hišo že od začetka javno podpira, je med najmanj petodstotnimi lastniki Novega radia najti tudi Francija Matoza, Franceta Cukjatija, Aleša Primca in Tomašiča, ki ima največji, nekaj manj kot 22-odstotni delež.

Med lastniki radia pa je tudi podjetje Bartolomea s skoraj 5,5-odstotnim deležem. Edini lastnik podjetja je Stanislav Petek, dolgoletni podpornik SDS.

STA


Najbolj brano