Prihaja prehodna ohladitev, v noči na četrtek lahko pričakujemo sneg

Do srede se bo nadaljevalo za ta čas zelo toplo vreme, sledila bo prehodna ohladitev. Meteorolog Andrej Velkavrh z Agencije za okolje (Arso) je napovedal, da bodo nižje temperature trajale do sobote. V noči na četrtek bo snežilo v večjem delu države, padavine bodo do jutra ponehale.

Do srede se bo nadaljevalo za ta čas zelo toplo vreme, sledila 
bo prehodna ohladitev, v četrtek lahko pričakujemo  sneg. Foto: Tamino Petelinsek
Do srede se bo nadaljevalo za ta čas zelo toplo vreme, sledila bo prehodna ohladitev, v četrtek lahko pričakujemo sneg. Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA > Na spletni strani Arsa so napovedali, da se bo do srede zjutraj povsod pooblačilo, jugozahodnik bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, v severnih krajih pa okoli 2 stopinji Celzija.

Sreda bo po besedah Andreja Velkavrha oblačna. Dopoldne bo ponekod na zahodu občasno rahlo deževalo, do popoldneva se bodo padavine razširile na vso državo. Meja sneženja se bo popoldne od severovzhoda spuščala, tako da bo zvečer in v noči na četrtek snežilo v večjem delu Slovenije.

Po nižinah bo zapadlo največ 10 centimetrov snega. Najmanj ga lahko pričakujemo v ljubljanski kotlini in Prekmurju, kjer bo mogoče padlo samo kakšen centimeter snega. Na Primorskem ne bo snega, temveč bo deževalo. Nad okoli 700 metrov nadmorske višine bo novozapadlega snega za okoli 20 centimetrov.

Padavine bodo do četrtka zjutraj ponehale, piše na Arsovi spletni strani. Delno se bo zjasnilo, veter bo oslabel. Popoldne si lahko po Velkavrhovih besedah občasno obetamo nekaj več oblačnosti. Hladneje bo, jutranje temperature se bodo gibale okoli 0, dnevne pa bodo dosegle do okoli 6 stopinj Celzija.

V petek bo večinoma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo temperatura nekaj stopinj pod ničlo, dnevne temperature pa bode podobne četrtkovim.

Konec tedna se bo otoplilo. Medtem ko bo v soboto zjutraj zlasti na vzhodu temperatura še pod lediščem, se bodo dnevne temperature povzpele na okoli 10, 11 stopinj Celzija. Na zahodu in deloma tudi v osrednji Sloveniji se bo pooblačilo. “Ponekod na zahodu bo tu in tam možen rahel dež, v glavnem pa bo suho vreme,” je dejal Velkavrh.

Tudi v nedeljo bodo temperature višje, jutro bo toplejše kot dan prej. Pretežno oblačno bo, na zahodu države bo občasno deževalo. Padavine se bodo zvečer in v noči na ponedeljek razširile proti vzhodu, je napovedal Velkavrh.

STA


Najbolj brano