Pri Rigoncah zeleno mejo prestopili večji skupini beguncev, na Šentilju jih je 2500

Nekaj po polnoči so policisti pri Rigoncah ponovno izsledili skupino tujcev, ki je prestopala zeleno mejo. Okoli 2000 tujcev so pospremili v sprejemni center v Brežice in v začasni center v Dobovi. Zadnja skupina je mejo prestopila okoli 4. ure. Po prvih ocenah gre prav tako za okoli 2000 migrantov, ki so trenutno še na območju Rigonc. Na Šentilju je trenutno več kot 2500 beguncev, Avstrija naj bi jih začela ponovno sprejemati.

V Slovenijo prihajajo tisoči beguncev. Foto: Srdjan Živulović/Bobo
V Slovenijo prihajajo tisoči beguncev. Foto: Srdjan Živulović/Bobo

BREŽICE, ŠENTILJ > Policisti so tudi ponoči nadaljevali z organizacijo prevozov migrantov iz sprejemnega centra Brežice in začasnega centra Dobova v namestitvene in sprejemne centre po državi. Vsi prevozi potekajo v spremstvu policistov, so davi sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

V nastanitvenih centrih po Sloveniji je bilo danes zjutraj ob 6. uri nastanjenih skupno 5960 beguncev, v sprejemnih centrih pa je bilo ob isti uri v obravnavi 8208 beguncev, je navedeno na spletnih straneh policije.

Trenutno je v sprejemnem centru v Brežicah okoli 4200 migrantov in v začasnem centru v Dobovi 1200.

Minulo noč avstrijski varnostni organi iz nastanitvenega centra na Šentilju niso sprejemali beguncev, se pa trenutno na prehod meje že pripravljajo tri skupine beguncev, je davi povedal dežurni v nastanitvenem centru na Šentilju Erik Pagon. Trenutno je v tamkajšnjem centru po njegovih podatkih nekaj več kot 2500 migrantov.

Avstrijski varnostni organi so slovensko policijo v četrtek zvečer obvestili, da zaradi večjega števila beguncev v Špilju do današnjega jutra ne bodo sprejeli novih tujcev iz nastanitvenega centra Šentilj.

Stari mejni prehod Šentilj je zaprt v obe smeri za ves promet, obvoz po avtocesti je možen tudi brez vinjete, navaja Prometno-informacijski center za državne ceste.

STA


Najbolj brano