Pri Rigoncah nova skupina beguncev, od petka jih je mejo tam prestopilo 13.000

Policisti na območju Rigonc sprejemajo novo skupino beguncev, ki prestopa zeleno mejo. Na vlaku, ki je v bližino državne meje s Hrvaške pripeljal nekaj po 5. uri zjutraj, naj bi bilo po podatkih hrvaških varnostnih organov 1339 ljudi. V petek in danes je po oceni policistov v Rigoncah mejo prestopilo okoli 13.000 tujcev.

Val beguncev in migrantov ne pojenja. Foto: STA
Val beguncev in migrantov ne pojenja. Foto: STA

NOVO MESTO > V sprejemnem centru Brežice je bilo davi nastanjenih okrog 2300 tujcev, približno 2700 pa jih v spremstvu policistov prihaja v sprejemni center iz Rigonc. V začasnem objektu Dobova je trenutno okoli 300 tujcev, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Vso noč so policisti organizirali in spremljali prevoze migrantov v nastanitvene in sprejemne centre v notranjost države. Od poznih petkovih ur do davi so jih v notranjost države pospremili s tremi vlaki, nekaj po 5. uri pa je na pot krenil še četrti.

Po navedbah Policijske uprave Murska Sobota je bilo v petek in ponoči iz Brežic v sprejemni center Dolga vas in Petišovci prepeljanih 581 migrantov. Po končanih postopkih so bili nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Iz nastanitvenega centra v Lendavi so v petek zvečer v Šentilj odpeljali okrog 770 migrantov.

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi pa trenutno ni tujcev.

Na Policijski upravi Maribor so povedali, da je v nastanitvenem centru na Šentilju trenutno 2000 migrantov.

Ponoči je v občino Cirkulane prišlo 1500 beguncev, ki jih hrvaški varnostni organi niso napovedali. Slovenski policisti so jih prepeljali v sprejemna centra Središče ob Dravi in Gruškovje, kjer poteka njihova registracija.

STA


Najbolj brano