Premier Cerar v nedeljo na shodu podpore v Parizu

Premier Miro Cerar se bo v nedeljo udeležil shoda za enotnost v Parizu, ki bo potekal v znak solidarnosti s Francijo in francoskim ljudstvom po terorističnih napadih, ki so v minulih dneh pretresli državo. Množičnega shoda v spomin na žrtve se bodo ob francoskem predsedniku Francoisu Hollandu udeležili številni evropski voditelji.

Premier Miro Cerar se bo v nedeljo udeležil shoda za enotnost v Parizu, ki bo potekal v znak solidarnosti s Francijo  po terorističnih napadih, ki so v minulih dneh pretresli državo. Foto: STA
Premier Miro Cerar se bo v nedeljo udeležil shoda za enotnost v Parizu, ki bo potekal v znak solidarnosti s Francijo po terorističnih napadih, ki so v minulih dneh pretresli državo. Foto: STA

LJUBLJANA > Premier Miro Cerar se zaradi udeležbe na shodu v Parizu ne bo udeležil 58. prireditve Po stezah partizanske Jelovice - Dražgoše 2015, ki bo potekala ob 73. obletnici dražgoške bitke, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost v kabinetu predsednika vlade.

V podporo žrtvam sredinega napada na pariški satirični časnik Charlie Hebdo, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi, in petkovih dogodkov v zvezi z zajetjem talcev v Parizu, ko so umrli štirje ljudje, bodo v nedeljo po vsej Franciji potekali shodi solidarnosti, h katerim so pozvali politični, verski in sindikalni voditelji.

Med evropskimi voditelji naj bi se shoda udeležila premierja Velike Britanije in Italije David Cameron in Matteo Renzi ter nemška kanclerka Angela Merkel, pa tudi predstavniki EU.

STA


Najbolj brano