Predprodaja subvencioniranih vozovnic za dijake in študente

Ponudniki javnega prevoza danes začenjajo s predprodajo subvencioniranih vozovnic za dijake in študente. Cene subvencioniranih vozovnic ostajajo enake kot za preteklo šolsko leto. Ponudniki nakup v predprodaji priporočajo v izogib gneči na blagajnah v prvih dneh šolskega oziroma študijskega leta.

Ponudniki javnega prevoza danes začenjajo s  predprodajo 
subvencioniranih vozovnic za dijake in študente. Foto: STA
Ponudniki javnega prevoza danes začenjajo s predprodajo subvencioniranih vozovnic za dijake in študente. Foto: STA

LJUBLJANA > Dijaki lahko subvencionirane vozovnice uveljavljajo od septembra, študentje pa od oktobra, zato se nekoliko razlikuje tudi čas, ko ponudniki začnejo s predprodajo.

Avtobusna postaja Ljubljana bo predprodajo subvencioniranih vozovnic tako za dijake kot študente za večino prevoznikov začela danes, za prevoznika KAM-BUS pa v torek.

Slovenske železnice bodo vozovnice za dijake začele prodajati danes, za študente pa 24. septembra.

Ljubljanski potniški promet bo prodajo za dijake začel danes, za študente pa 21. septembra, Mariborski potniški promet pa za oboje danes.

Osnovna subvencionirana mesečna vozovnica je namenjena dijakom in študentom, ki se dnevno vozijo od kraja stalnega prebivališča do kraja izobraževanja, in sicer več kot dva kilometra, pri čemer je cena vezana na število kilometrov. Mesečna vozovnica za razdaljo do 60 kilometrov stane 25 evrov, za razdaljo med 60 in 90 kilometrov 35 evrov, za razdaljo več kot 90 kilometrov pa 55 evrov.

Tisti, ki jim zadostuje deset voženj v enem mesecu med krajem stalnega prebivališča in krajem študija, pa lahko kupijo mesečno vozovnico za deset voženj, ki stane 20 evrov.

Upravičenci do subvencionirane vozovnice lahko skupaj za nekaj doplačila kupijo tudi vozovnico za mestni promet. Za Ljubljano doplačajo deset evrov, za Maribor pet evrov, za Jesenice pa 15 evrov.

STA


Najbolj brano