Praznične luči so prižgane (foto)

Danes so v številnih primorskih krajih prižgali praznične luči.

Prižig prazničnih luči v Kopru Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Prižig prazničnih luči v Kopru Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PRIMORSKA > V parku hotela Kempinski Palace Portorož se je danes pričel božično-novoletni sejem Vse sladkosti življenja, ki ga Turistično združenje Portorož organizira že peto leto zapored.

Ob odprtju sejma so nastopili baritonist Neven Stipanov in pevski zbor Portorož. Malo pred 17. uro sta župan Občine Piran Peter Bossman in direktor Turističnega združenja Portorož Igor Novel s pomočjo otrok slavnostno prižgala praznično osvetlitev.

Na odru se jim je pridružila tudi vinska kraljica slovenske Istre Nika Breznikar, ki je napovedala Festival penin. Na koncu pa je najmlajše razveselil še Miklavž.

Na Titovem trgu v Kopru so se zbrali otroški pevski zbori osnovnih šol. Danes in jutri bo med 10. in 20. uro na Titovem trgu tudi Miklavžev sejem. Praznični sejmi bodo tudi vse ostale decembrske vikende. Drsališče bo obratovalo med 10. decembrom in 8. januarjem.

V Novi Gorici so danes prižgali lučke, prireditve pa bodo pripravljali vse do 2. januarja. Tako kot prejšnja leta je na voljo tudi drsališče. V Izoli je okrasitev letos v znamenju ponovne uporabe z morskimi motivi.

Spletno uredništvo


Najbolj brano