Pozor kolesarji: inšpekcija spremlja objave na družabnih omrežjih

Okoljska inšpekcija je izdala opozorilo na podlagi pregleda fotografij, objavljenih na družabnih omrežjih. Za prekršek je zagrožena globa v višini 100 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Neva Blazetič
Fotografija je simbolična. Foto: Neva Blazetič

LJUBLJANA > "Inšpektorica Inšpektorata za okolje in prostor, inšpekcije za okolje in naravo je pri pregledu družabnih omrežij 5. decembra ugotovila, da je Š. J. oglaševal svojo vožnjo s kolesom v naravnem okolju, ki jo je izvajal 3. decembra v smeri proti gorskemu vrhu Vrtača, Območje Karavank (gorski travnik, melišče, planinska pot," je zapisano dokumentu inšpekcije, ki ga je pridobil Žurnal24.si.

Dodajajo, da je vožnja s kolesi v naravnem okolju po določilih Zakona o ohranjanju narave (ZON) dovoljena le po utrjenih poteh, če temu ne nasprotuje lastnik ali upravljalec poti. "Prepoved vožnje s kolesi velja tudi na planinskih poteh po določilih Zakona o planinskih poteh," je še zapisano v opozorilu.

Posameznik se za prekršek, če se vozi s kolesom v naravnem okolju zunaj utrjenih poti ali po poteh, ki niso urejene in kjer velja prepoved po določilih Zakona o planinskih poteh, kaznuje z globo 100 evrov, dodaja spletni portal.

Inšpekcija ministrstva za okolje, ki ga vodi Irena Majcen, je še za Žurnal24.si povedala, da je glede na pomen dejanja opozorilo tokrat zadosten ukrep za storjeni prekršek ter kršitelja s tem hkrati opozarja, da pri ponovitvi prekrška, pa čeprav bo storjen v enakih okoliščinah, takšna nadomestitev v izrečeni sankciji ne bo več uporabljena.

Spletno uredništvo


Najbolj brano