Pošta Slovenije najcenejša, Kurirček najhitrejši

Najnižje cene prenosa dokumentov po Sloveniji ponuja Pošta Slovenije, medtem ko najhitrejše prenose dokumentov po Sloveniji ponuja podjetje Kurirček, je razvidno iz danes objavljenih rezultatov raziskave, ki jo Agencija za komunikacijska omrežja in storitve izvedla v sodelovanju s tržnoraziskovalnim podjetjem Episcenter.

Koprski “pojoči” poštar David Krepek Foto: Ilona Dolenc
Koprski “pojoči” poštar David Krepek Foto: Ilona Dolenc

LJUBLJANA > Primerjalna analiza cen in rokov prenosa izvajalcev poštnih storitev v notranjem in čezmejnem prometu za leto 2014 sicer kaže, da Pošta Slovenije ponuja najnižje cene prenosa dokumentov po Sloveniji, Evropi in po svetu. Pri cenah prenosa paketov po svetu nudi najnižjo ceno Pošta Slovenije, pri ostalih destinacijah pa se najugodnejši ponudniki razlikujejo glede na destinacijo.

Najhitrejši ponudniki za prenos pošiljk, tako dokumentov kot paketov, se razlikujejo glede na izbrano destinacijo, v Sloveniji pa je tako za prenos dokumentov kot paketov najhitrejši Kurirček, še ugotavljajo v raziskavi, ki jo je Episcenter izvedel med 10. novembrom in 3. decembrom.

V času izvedbe raziskave je bilo v Sloveniji registriranih 19 izvajalcev poštnih storitev, od tega so jih zaradi različnih razlogov v analizi upoštevali devet - Pošta Slovenije, City Express (marca se je združil s podjetjem Business Express), DHL Express (Slovenija), DPD, General Logistics Systems, Kurirček, TNT Express Worldwide in UPS Adria (S) Ekspres.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve je danes objavila tudi rezultate raziskav o zadovoljstvu s poštnimi storitvami med poslovno in splošno javnostjo za leto 2014. Iz raziskav med drugim izhaja, da pri podjetjih raste oddajanje poštnih pošiljk preko poštnih nabiralnikov in da je med splošno javnostjo manj obiskov na poštah, niža se tudi število uporabe poštnih nabiralnikov.

Podrobnejši rezultati raziskav so na voljo na spletnem naslovu http://www.akos-rs.si/.

STA


Najbolj brano