Poslanci za zaprtimi vrati o varnostnih vidikih begunske krize

Poslanci na zaprtem delu izredne seje razpravljajo o poročilu komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb o varnostnih vidikih begunske krize in ilegalnih migracij. Kot je pred sejo poudaril predsednik komisije Branko Grims, je varnost vrednota, ki je temelj blaginje in obstoja demokracije, čemur je tudi namenjena današnja seja DZ.

Temeljno sporočilo današnje seje DZ bi po oceni Branka 
Grimsa in po njegovih besedah tudi oceni vseh članov 
parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb moralo biti to, da bo treba spremeniti politike, 
“prenehati biti naiven ter dosledno izvajati vse predpise tako 
na ravni EU kot Slovenije”. Foto: STA
Temeljno sporočilo današnje seje DZ bi po oceni Branka Grimsa in po njegovih besedah tudi oceni vseh članov parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb moralo biti to, da bo treba spremeniti politike, “prenehati biti naiven ter dosledno izvajati vse predpise tako na ravni EU kot Slovenije”. Foto: STA

LJUBLJANA > Temeljno sporočilo današnje seje DZ bi po oceni Branka Grimsa in po njegovih besedah tudi oceni vseh članov parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb moralo biti to, da bo treba spremeniti politike, “prenehati biti naiven ter dosledno izvajati vse predpise tako na ravni EU kot Slovenije”.

Prav tako bo treba službam, ki to izvajajo, policiji, vojski, civilni zaščiti ter vsem drugim službam, katerih cilj je zagotavljanje varnosti v Sloveniji, nameniti bistveno več denarja in vzpostaviti take pogoje, da bo njihovo delovanje najbolj učinkovito, je v izjavi novinarjem pred sejo povedal Grims (SDS).

Sklic izredne seje so zahtevali poslanci SDS in NSi, ki opozarjajo, da kriza z migranti postaja izjemno resno ekonomsko, socialno in predvsem varnostno vprašanje. Slovenija je po njihovem mnenju zaradi tranzitne strateške lege in dejstva, da je po prihodu s Hrvaške prva država schengenskega območja, še toliko bolj izpostavljena.

Za razpravo je skupno predvidenih 7 ur in 45 minut, že za razpravo na zaprtem delu seje je prijavljenih več kot 50 poslancev.

STA


Najbolj brano