Poslanci SDS bodo danes vložili interpelacijo o delu vlade

Poslanci SDS bodo danes vložili interpelacijo o delu vlade, so potrdili v poslanski skupini SDS. O vložitvi interpelacije bo popoldne na novinarski konferenci spregovoril predsednik stranke Janez Janša.

O vložitvi interpelacije bo popoldne na novinarski konferenci 
spregovoril predsednik stranke Janez Janša. Foto: STA
O vložitvi interpelacije bo popoldne na novinarski konferenci spregovoril predsednik stranke Janez Janša. Foto: STA

LJUBLJANA > Interpelacijo o delu vlade je Janša napovedal minuli teden, ko je pojasnil, da bodo dali vladi še eno priložnost, da odgovori, zakaj po polovici mandata ni uresničeno, kar so obljubljali.

Strokovni svet SDS je po Janševih besedah v zadnjem mesecu po resorjih primerjal, kaj je ta vladna koalicija obljubila pred dvema letoma in kaj je naredila. Po vložitvi interpelacije predsednik SDS pričakuje, da bo DZ še letos opravil razpravo o delu vlade.

Ob tem je izpostavil, da je strokovni svet SDS od začetka leta za vsak resor predlagal načrt konkretnih ukrepov, kako stvari izboljšati in da bi to kljub blokadam prišlo do slovenske javnosti. Ko bodo naslednje volitve, ne bo nihče mogel reči, da SDS nima programa, je dejal Janša. Hkrati pa po njegovem mnenju ne bo presenečenje, če bodo prihodnje leto predčasne volitve.

Po besedah premierja Mira Cerarja pa ni razloga za interpelacijo, ampak se očitno nekateri že osredotočajo na volitve. Interpelacija bo po njegovem mnenju priložnost, da ponovno pojasnijo, kaj so v dveh letih dosegli.

Premier je spomnil, da je bila pred dvema letoma država v hudi finančni krizi, gospodarstvo je bilo že v slabem stanju, nezaposlenost ogromna, še posebej med mladimi. "Danes smo vse te zadeve bistveno popravili, Slovenija gre naprej, se razvija in nenazadnje smo tudi uspeli stabilizirati politični prostor, kar daje pravzaprav pogoj za vse te procese," je izpostavil Cerar.

STA


Najbolj brano