Poslanci Desus ne bodo podprli zakona o lekarniški dejavnosti

Poslanska skupina Desus ne bo podprla predloga zakona o lekarniški dejavnosti, je napovedal poslanec Tomaž Gantar. Kot je dejal, je poslanska skupina enotna, odločitev pa dokončna. Ponovil je oceno, da je predlog zakona slabo pripravljen, da je že zdaj vloženih približno 80 koalicijskih dopolnil, pripravljajo pa se še druga.

Poslanska skupina Desus ne bo podprla predloga zakona o 
lekarniški dejavnosti, je napovedal poslanec Tomaž Gantar.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Poslanska skupina Desus ne bo podprla predloga zakona o lekarniški dejavnosti, je napovedal poslanec Tomaž Gantar.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Večina koalicije sicer meni, da je možno predlog zakona še z dodatnimi dopolnili narediti sprejemljivega. Po Gantarjevih besedah je škoda, da se ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc ni odločila za možnost, da bi si vzeli več časa za utemeljene pripombe in za pripravo ustreznega zakona.

Gantar verjame, da bodo poslanci Desus glasovali proti zakonu. Že v torek je ocenil, da je zakon slabo pripravljen in da bi bilo dobro, da njegovo obravnavo ustavijo.

Koalicija se je danes dogovorila še za dodatna dopolnila k zakonu, kar po Gantarjevih besedah pomeni, da bo zakon vsebinsko popolnoma drugačen od sprejetega na vladi. "To ni prava pot," je prepričan poslanec, ki se boji, da tudi dopolnila ne bodo zadostovala za to, da bi zakon vzdržal.

Nekdanji minister za zdravje še ocenjuje, da je vztrajanje pri nadaljevanju obravnave tega zakona "posledica odločitve in želje po enotnem nastopanju", saj so se na koalicijskem usklajevanju s pomisleki strinjali. Spomnil je, da je ministrica pod kritičnim očesom stroke in javnosti.

STA


Najbolj brano