Popoldanske nevihte podrle nekaj dreves, ponekod ostali brez elektrike

Okoli poldneva je Slovenijo od zahoda dosegla nevihtna linija, ki je ponekod s seboj prinesla tudi točo. Marsikje po državi je deževje povzročilo številne nevšečnosti, od odkritih hiš, zalitih cest do podrtih dreves.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Okoli poldneva je neurje na območju Občine Krško odkrilo nekaj streh, podrlo nekaj dreves, v naselju Brezje pri Senušah je strela udarila v kozolec. Nekaj naselij v Občini Brežice je ostalo brez elektrike.

Tudi na območju Celja je neurje podrlo precej dreves in razkrilo strehe več objektov, na območju občine Laško pa podrlo drevo. Neurje ni prizaneslo niti občinam Žalec, Vojnik, Slovenske Konjice, Kozje, Štore, Rogatec, Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina.

V Ljubljani nevihta ni povzročila večjih težav, v Mariboru je podrla nekaj dreves, na območju Ljutomera pa telekomunikacijski drog. Na Dolenjskem je nevihta podrla nekaj dreves, na Postojnskem pa je strela zanetila požar v gozdu pri Lipici.

Nekaj dreves je neurje podrlo tudi na širšem Ptujskem območju, del občin Podlehnik, Videm in Ormož je ostal brez elektrike. V občini Ormož je strela udarila v farmo, a so ga še pravi čas pogasili domačini. Tudi na območju občine Trbovlje je zaradi neurja nekaj odjemalcev ostalo brez elektrike. Strela je udarila v stanovanjski objekt v občini Mislinja, kjer so prav tako posredovali gasilci.

STA


Najbolj brano