Pop TV ukinja oddajo Epilog

V televizijski hiši Pop TV so se odločili, da raziskovalnemu novinarstvu, ki so mu namenili prostor v četrtkovi oddaji Epilog, konec leta zapišejo - epilog.

 Ekipa Epiloga: voditeljica Maja Sodja (tretja z leve)  in novinarji 
(z leve):  Adi Omerović, Adriana Gašpar, Alenka Marovt, Maja 
Roš Kanellopulos in Jure Bračko. Foto: Pop Tv
Ekipa Epiloga: voditeljica Maja Sodja (tretja z leve) in novinarji (z leve): Adi Omerović, Adriana Gašpar, Alenka Marovt, Maja Roš Kanellopulos in Jure Bračko. Foto: Pop Tv

LJUBLJANA > Četrtkova informativna oddaja s poglobljeno vsebino Epilog, ki jo vodi Maja Sodja, se z novim letom poslavlja iz programske sheme Pop TV, poroča portal žurnal24.si.

Razlogov za ukinitev Epiloga na Pop TV niso pojasnili, sporočili so le, da je oddaja, ki je bila na sporedu štiri sezone, “z najboljšimi raziskovalnimi novinarji v Sloveniji postavila nove mejnike v informativnem programu”, poglobljeno raziskovalno novinarstvo, ki so ga gledalci lahko videli v Epilogu, pa da bo našlo mesto še naprej v oddaji 24UR.

Neuradno razlog za slovo Epiloga tiči v gledanosti, ki, kot kaže, ni prinesla dovolj visokih številk. V zadnji sezoni je oddaja v starostni skupini od 18 do 53 let dosegla 4,8-odstotno gledanost in 19,3-odstotni delež. Po drugi strani pa, poudarjajo na Pop TV, je treba vedeti, da je bila gledanost oddaje glede na čas predvajanja - po 22.30 zvečer - razmeroma dobra.

Potezo vodilnih v družbi Pro Plus je na svojem facebook profilu komentiral tudi predavatelj na katedri za novinarstvo na Fakulteti za družbene vede in strokovnjak za medije Marko Milosavljević. “Živimo v državi in (evropski) skupnosti, ki promovira in ščiti evropske ustvarjalce bedastih situacijskih komedij ali soap oper, ne promovira in ne podpira pa kakovostnih novinarskih vsebin. Ministrstvo za kulturo nenehno razpravlja o kvotah slovenske glasbe, nenehno se oglašajo 'neodvisni' producenti, ki komercialnim televizijam potem na račun kvot prodajajo te situacijske 'komedije' in žajfnice - nihče na ministrstvu za kulturo ali v drugih organih pa ne naredi ničesar glede zaščite javnega interesa in pravice do dobre obveščenosti, ki je temelj vsake demokracije. Ko bo nekega dne ukinjena oddaja 24ur ali Planet Danes, ne bodite presenečeni,” je sklenil.

Spletno uredništvo


Najbolj brano