Ponoči se obetajo močnejše padavine, možne so tudi poplave

Meteorologi v prihajajoči noči pričakujejo najmočnejše padavine in nalive v teh dneh ter opozarjajo, da lahko v noči na soboto in v soboto dopoldne ob intenzivnih nalivih hitro porastejo manjši vodotoki in hudourniki v južni in vzhodni Sloveniji.



Po napovedih meteorologov bo danes oblačno in deževno. 
Pihal bo severni do severovzhodni veter, v vzhodni Sloveniji s 
hitrostjo do okoli 70 kilometrov na uro, na Primorskem pa 
bodo sunki burje lahko na izpostavljenih mestih dosegali 
hitrost okoli 100 kilometrov na uro. Foto: Leo Caharija
Po napovedih meteorologov bo danes oblačno in deževno. Pihal bo severni do severovzhodni veter, v vzhodni Sloveniji s hitrostjo do okoli 70 kilometrov na uro, na Primorskem pa bodo sunki burje lahko na izpostavljenih mestih dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Krka in reke v Beli krajini, Posotelju, na Koroškem in v Podravju lahko poplavijo.

V južnih in vzhodnih krajih lahko v približno 12 urah med petkom zvečer in soboto zjutraj pade tudi okoli 60 litrov dežja na kvadratni meter. Skupna količina padavin od četrtka do sobote bo na omenjenem območju lahko tudi presegla 100 litrov na kvadratni meter, opozarjajo na Agenciji za okolje (Arso).

Kot pravijo, so možna razlivanja hudournikov in manjših vodotokov predvsem v jugovzhodni Sloveniji na območju Gorjancev ter na območju Slovenskih goric, Pohorja, Kozjaka in Haloz. V soboto čez dan pričakujejo močnejši porast rek na teh območjih. Poplavijo lahko Krka s pritoki, reke v Beli krajini, Posotelju, na Koroškem in v Podravju. Možni so tudi močnejši porasti rek z manjšimi razlivanji v osrednji Sloveniji in Prekmurju.

Po napovedih meteorologov bo danes oblačno in deževno. Pihal bo severni do severovzhodni veter, v vzhodni Sloveniji s hitrostjo do okoli 70 kilometrov na uro, na Primorskem pa bodo sunki burje lahko na izpostavljenih mestih dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro.

Ponoči se bodo padavine predvsem v južni, osrednji in vzhodni Sloveniji okrepile in v soboto čez dan slabele. Ponekod bo še pihal severni veter. V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, napovedujejo na Arsu.

STA


Najbolj brano