Ponekod voda že zaliva kleti

Močnejša neurja z obilico dežja so danes zvečer zajela večji del Slovenije. Ponekod že poročajo o težavah zaradi zalitih kleti in vetroloma. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) pa se je pretok reke Drave v Dravogradu povečal prek opozorilne vrednosti.

Močnejša neurja z obilico dežja so danes zvečer zajela večji del Slovenije Foto: Leo Caharija
Močnejša neurja z obilico dežja so danes zvečer zajela večji del Slovenije Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Obilica dežja je težave med drugim povzročila v Radljah ob Dravi, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore na Mariborski cesti, zaradi česar so morali posredovati lokalni gasilci. Voda pa je zalila tudi klet stanovanjskega objekta na Zgornjem Jezerskem, enako se je zgodilo v Podbrezju. Zaradi močnega vetra pa je v Domžalah prišlo do vetroloma.

Neurja z nalivi in močnimi sunki vetra je moč pričakovati tudi čez noč. V četrtek dopoldne bodo nalivi pogostejši v vzhodni polovici Slovenije.

V četrtek popoldne in zvečer bodo predvsem na Primorskem znova možne močnejše nevihte.

Z Arsa so medtem sporočili, da je pri Dravogradu pretok Drave presegel opozorilne vrednosti in je nekaj čez 18. uro znašal 1006 kubičnih metrov na sekundo. Čez noč pa je predviden dotok Drave iz Avstrije s pretokom okoli 1100 kubičnih metrov na sekundo. Povečana vodnatost Drave v Sloveniji, v njenem srednjem in spodnjem toku, se bo zadržala tudi v četrtek, opozarjajo pri Arsu.

Ponoči in v četrtek lahko ob močnejših nalivih in nevihtah hitro narastejo manjše reke in hudourniki v večjem delu države, sprva na zahodu in jugu, kasneje pa tudi drugod. V četrtek pa bodo lahko zlasti reke v vzhodni in osrednji Sloveniji presegle opozorilne pretoke in začele poplavljati, še dodaja Arso.

STA


Najbolj brano