Ponekod na Primorskem burja še povzroča snežne zamete

Vremenske razmere so se po državi umirile, le ponekod na območju Primorske burja še povzroča snežne zamete. V okolici Postojne, Nanosa, Senožeč in Pivke je zato oviran promet in slaba vidljivost. Čez dan pa se bo danes od severa jasnilo, pretežno oblačno bo ostalo le v jugovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.

Pogled na Čaven včeraj Foto: Leo Caharija
Pogled na Čaven včeraj Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Največ snega je zapadlo na Dolenjskem, v Beli Krajini ter na območju Postojne. V zadnjih 12 urah so v Črnomlju dobili devet centimetrov novega snega, drugje pa okoli pet centimetrov, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje.

Kot sporočajo s Prometno-informacijskega centra, je cesta Postojna-Pivka mimo letališča zelo težko prevozna, zato priporočajo, da se vozniki temu delu izognejo. Za pot proti Hrvaški naj zato uporabijo mejni prehod Starod.

Veter pa povzroča preglavice na cesti Tri hiše Volčja Draga, zato je ta cesta zaprta. Zaprt pa je tudi predor Kastelec na primorski avtocesti proti Ljubljani. Na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica je med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Zastoj tovornih vozil je na avtocesti Maribor-Ptuj med cestninsko postajo Prepolje in Zlatoličjem proti Ptuju.

Po odredbi ministrstva v nedeljo ne bo veljala omejitev za tovorna vozila namenjena v Luko Koper in iz nje, še poročajo na Prometno-informacijskem centru.

Slovenijo v prihodnjih dneh čaka bolj umirjeno in jasno vreme. V nedeljo bo po napovedih pretežno jasno, čez dan se bo občasno povečala oblačnost. Prehodno bo zapihala šibka burja, v severni in severovzhodni Sloveniji severni veter. Popoldne pa vremenoslovci v vzhodni polovici Slovenije ne izključujejo kakšne snežne ploha. Temperature bodo kar nizke, saj bodo termometri zjutraj kazali od -14 do -6, na Primorskem od -5 do 0. čez dan pa se bodo temperature dvignile nad ledišče, do štirih stopinj Celzija, na Primorskem do devet stopinj.

V ponedeljek bo sonce vztrajalo v zahodni Sloveniji, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Rahel sneg lahko popoldne in zvečer preseneti v vzhodni Sloveniji. Torek pa bo prevladovalo delno jasno vreme, še poročajo na agenciji za okolje.

STA


Najbolj brano