Ponekod bo rahlo snežilo

Danes bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki se bo proti večeru še okrepila, drugod bo proti poldnevu začel pihati severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Proti večeru se bo začelo jasniti, ponoči in jutri zjutraj bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, le na jugovzhodu bo ostalo pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, na severozahodu do -7, na Primorskem do okoli 6 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem precej jasno, popoldne občasno zmerno oblačno. Drugod po Sloveniji se bo čez dan od jugovzhoda oblačnost spet povečala. Na Primorskem bo še pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne začela slabeti, drugod pa severovzhodni veter, ki bo zvečer postopno ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes proti večeru ter jutri dopoldne bo burja na Primorskem na izpostavljenih legah presegala hitrost 100 kilometrov na uro. Vzvalovano morje bo lahko ob plimi poškodovalo izpostavljene dele obale predvsem na območju piranskega rta.

Obeti: V soboto dopoldne se bo postopno razjasnilo tudi v notranjosti Slovenije. Burja bo že do jutra večinoma ponehala. Proti večeru se bo od zahoda spet pooblačilo. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Vremenska slika: Nad zahodnim Sredozemljem je nastal nov ciklon, ki se pomika nad južno Italijo. Nad srednjo Evropo se zadržuje vremenska fronta, ki pa hitro slabi. Od severovzhoda priteka k nam razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno. V sosednjih pokrajinah Avstrije in Hrvaške bo občasno rahlo snežilo. Pihala bo zmerna, pod Velebitom in v Kvarnerju močna burja. Jutri bo na Hrvaškem oblačno, ta oblačnost se bo čez dan spet razširila nad sosednje pokrajine Avstrije in Madžarske. Na območju Gorskega Kotarja bo občasno še rahlo snežilo. V sosednjih krajih Italije in na zahodu avstrijske Koroške bo ostalo precej jasno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju in pod Velebitom močna burja.

STA


Najbolj brano